YRK, şehit 2 gerillanın kimliğini açıkladı

YRK, Türk devletinin Pencewîn’e yönelik SİHA saldırısında Şîlan Zagros ile Amanç (Rêkeft) Şerîfî  adlı gerillaların şehit düştüğünü açıklayarak, ailelerine başsağlığı diledi.

Rojhilat Savunma Birlikleri (YRK) Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin 28 Temmuz günkü Silêmanî’in Pencewîn ilçesinde SİHA saldırısında 2 YRK gerillasının şehit düştüğünü yaptığı yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Faşist Türk devletinin Kürt halkına yönelik başlattığı kapsamlı imha savaşında halkın öncülerini ve yurtseverlerine saldırdığını hatırlatan YRK, bu saldırılarda hem devrimci hem de Kurdistanlıları namertçe katlettiğini belirtti. YRK, 28 Temmuz’da Silêmanî’nin Pencewîn ilçesine bağlı Çuwarta sınırlarında araç içerisinde hareket eden arkadaşlarına yönelik saldırıda, 2 arkadaşlarının şehit edildiğini 2’sinin de yaralandığı bilgisini verdi.

YRK, şehitlerin kimliklerine ilişkin ise şu bilgileri verdi:

Adı Soyadı: Hediya Gerdene 
Kod adı: Şîlan Zagros
Katılım tarihi ve yeri: 2022 / Bane
Şehadet tarihi ve yeri: 2023 / Çuwarta

Adı Soyadı: Amanç (Rêkeft) Şerîfî 
Kod adı: Zagros Zirêbar
Katılım tarihi ve yeri: 2022 / Pencewîn
Şehadet tarihi ve yeri: 2023 / Çuwarta

Şehit düşen iki arkadaşlarının da gerillaya büyük bir kararlılık ve fedakarlıkla katıldığını ve özgürlük savaşına Apocu bir ruhla katılarak gençlik tutumunu ortaya koyduğunu ifade eden YRK, şehitlere ilişkin ise şu bilgileri verdi:

ŞEHİT ŞÎLAN COŞKUSU VE MORALİYLE GERİLLA YAŞAMINA RENK KATTI

“Şehit Şîlan Zagros, Bane’de yurtsever bir ortam ve aile içerisinde büyüdü. Kurdistan’da ‘jin jiyan azadî’ devriminin yankılandığı süreçte bir Kürt genç kadını olarak devrimci bir tutum sergilereyek Kurdistan Özgürlük Gerillası’na katıldı. Genç yaşında sempatik, çalışkan bir kişilik olarak yaşamda ve devrimci çalışmalarda aktif yerini aldı. Gençlik coşkusu ve moraliyle gerilla yaşamına renk verdi. Bütün yoldaşları gibi onun da amacı, Rêber Apo ve şehitlerle gerçek yol arkadaşlığı yapmaktı. Bunun için her zaman Rêber Apo’nun fikir ve felsefesiyle, Önderlik gerçekliği temelinde devrimcilik yapmak ve düşmandan intikam almak istedi. Mevcut enerjisini ve yoğunlaşmasını bu temelde disipline ediyor ve kendisini düşman gerçekliği karşısında güçlendiriyordu. Rêber Apo’nun ‘xwebûn’ paradigması temelinde kendini geliştirip, Rojhilat ve İranlı kadınlar başta olmak üzere özgür dağlarda bütün kadınların sesi olmak istiyordu.

ŞEHİT ZAGROS İRAN’A ASKERLİK YAPARKEN GERİLLAYA KATILDI

Şehit Zagros Zirêbar da yurtsever bir ailede ve ortamda büyüdü. PJAK’ı henüz küçükken tanıdı, Rojhilatê Kurdistan devriminin gelişmesine paralel büyüdü. ‘Jin jiyan azadî’ devriminin başladığı dönemde İran’a askerlik yapıyordu. Bu dönemde sistemin halkımıza yönelik baskıları karşısında yurtseverlik tavrı göstererek gerillaya katıldı. Katıldığı günden şehit düştüğü tarihe kadar fedakar ve sonsuz bir bağlılıkla özgürlük yaşamına ve mücadelesine katıldı. Bütün sorumluluklarını eksiksiz yerine getirdi ve şehitlerin bir takipçisi olarak hareket etti. Amacı, modern bir gerilla olarak her yönüyle Rêber Apo’nun militanlık ölçülerine ulaşmaktı. Kendisini Rêber Apo’nun fikir ve felsefesi temelinde ideolojik ve askeri olarak eğitiyordu.”

Şehitleri bir kez daha saygıyla anan YRK, Şehit Zagros Zirêbar ve Şîlan Zagros’un aileleri başta olmak üzere Kurdistan Özgürlük Gerillası’na ve Kürt halkına başsağlığı diledi. YRK, “Söz veriyoruz; şehitlerimizin mücadele bayrağını Kurdistan’da hep yükselteceğiz, intikamlarını özgür ve demokratik Kurdistan’ı inşa ederek alacağız” vurgusunda bulundu.