Zap Vadisi’ne bir baraj daha

AKP-MHP iktidarı, binlerce insanın tarım ve hayvancılık yaptığı Zap Vadisi’nde bir güvenlik barajı daha yapmayı planlıyor.

Zap Vadisi’nin doğal yaşamını yok etmek ve bölgede yaşayan insanları göç ettirmek için yapılan barajlara yenisi ekleniyor.

AKP-MHP iktidarı, 2020-2021’de Zap Vadisi üzerinde 3 baraj ile birçok HES yaptı. İktidarın, bu yıl içerisinde yeni bir baraj yapımına başlayacağı belirtiliyor.

Hakkari, Gever ve Çukurca üçgeninde yapılacak baraj sonucunda Zap Vadisi sular altında kalacağı gibi doğal yaşam yok edilecek. Bu bölgede bulunan Çanaklı, Kırıkdağ, Bağışlı, Geçimli gibi birçok köy ve mezra baraj altında kalacak. Köyleri baraj altında kalacak köylüler ise başka yere göç ettirilecek.

Hakkarililer, Zap Vadisi’nde yapılan ve yapılacak barajların, Hakkari coğrafyasına ve halkına hiçbir faydası olmadığını belirtiyor. Bu barajların, devletin “korku barajları” olduğunu ve güvenlik amacıyla yapıldığını belirten Hakkarililer, halkın göç ettirileceğini ve doğanın katliama uğratılacağını söylüyor.