İhanetin gölgesinde savaş suçu

Türk ordusunun Amediye tepesine bağlı Şehid Pirdoğan savaş tünellerinde kimyasal silahlar kullandığı an kameralara yansıdı. Aynı alanda KDP’nin getirdiği kepçeler ise tünellere yol götürmek için çalışıyordu.

4 Kasım 2023 tarihinde çekilen görüntülerde Türk askerlerinin Amediye tepesindeki Şehid Pirdoğan savaş tünellerinde kimyasal gazlar kullandığı görülüyor. Gerilla tünellerinden yoğun gaz çıkarken bu saldırıya paralel olarak KDP’nin kepçeleri tünelin önüne yol götürmek için çalışma yürütüyordu.


Şehîd Delîl Batı Zap bölgesine bağlı Girê Amediye savaş tünellerinde özgürlük mücadelesi tarihinin en büyük direnişlerinden biri yaşanıyor.

Türk ordusu 25 Mayıs 2022 tarihinde Batı Zap alanında başlattığı işgal operasyonu çerçevesinde Girê Amediye alanına bağlı tepelere de indirmeler yapmıştı. Türk ordusunun çeteleri Mayıs ayından Aralık 2022’ye kadar bu tepelerde işlenmedik savaş suçu, çiğnenmedik ahlak ve kural bırakmadı, ancak bu tepelerde yer alan tünel direnişçileri ve hareketli gerilla timleri yalnızca tepeleri korumakla kalmadı, aynı zamanda Türk ordusunu bu tepelerden püskürtmeyi başardı.

Türk ordusu Aralık 2022’de başta Girê Cudî ve Girê Amediye alanları olmak üzere Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinden geri çekilmek zorunda kalarak tarihi bir yenilgi yaşadı.  2023 yılının Eylül ayında ancak KDP ihanetinin altyapı, lojistik destek ve yardımıyla tekrar bu alanda bir işgal girişiminde bulunabildiler.  Öyle ki KDP Türk ordusunun kullanacağı yolları döşedi, kendi karakollarının hemen yanında mevzilenmelerine yardım etti, skorskylerin indirme yapacağı yerleri kendi kepçeleriyle düzeltti ve ihanetin dibine battı.

KDP’nin Kürtlükle hiçbir alakasının kalmadığı sıkça söyleniyor, meğerse yalnız öyle değilmiş. Bu görüntülerden sonra KDP’nin sadece Kürtlükle değil, insanlıkla da hiçbir bağının kalmadığını görmüş olduk...