İki YBŞ savaşçısı hayatını kaybetti

YBŞ savaşçıları Amed Kawyan ve Bawer Şengal, çetelerin döşediği mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

YBŞ Komutanlığı, hayatını kaybeden savaşçılara ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, ‘’Amed Kawyan ve Bawer Şengal yoldaş 21.07.2017 tarihinde Sikiniye köyünde bir görev esnasındayken işgalci-faşist daiş çetelerinin daha önceden yerleştirdikleri bir mayının infilak etmesiyle şehitler kervanına ulaşmışlardır’’ denildi.

Yekîneyên Berxwedana Şengal-YBŞ (Şengal Direniş Birlikleri) Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada şu değerlendirmeler yer aldı:

Şehitlerimiz büyük bedeller yaratarak bizlerin bugünlere kadar gelmesini sağlamıştır. Her şehit bizlerin özgürlük mücadelemize daha sıkı bağlar kurmamızın ışığı olmuşlardır. İnsanların özgürce yaşayacakları bir ülke hayalini gerçeğe kavuşturmak için kahramanca savaşarak şehit düşen her yoldaşımız, bizlere mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu uğurda verdiğimiz onca şehit özgür yaşamın nasıl olması gerektiğini göstermiştir.

Amed arkadaşımız büyük kahramanlar yaratan Kürdistan halkının değerli bir savaşçısıydı. Amed arkadaş işgalci-faşist DAİŞ çetelerinin Şengal katliamını gerçekleştirdiği bir zamanda YBŞ saflarına hiç tereddüt etmeden katılmış ve fermandan şehadetine kadar da bu uğurda tüm devrimci görevlerde yer almıştır. Amed arkadaş YBŞ içerisinde yer alan değerli komutanlarımızdan biriydi. Gücünü ve enerjisini özgürlük ateşiyle tutuşan halkımıza sunmuştur. Amed yoldaş yaşamdaki pratikçiliği, fedakarlığı ve mütevaziliğiyle örnek bir duruşa sahip olmuştur. Amed yoldaşın sıcak gülüşü ve yaşama dair heyecanı yoldaşları için her zaman bir moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. Ezidi halkımızın acılarını her zaman yüreğinde taşımıştır. Düşmana karşı beslediği kin ve öfkesini her zaman canlı tutmuş ve ferman sürecinden bu yana da her türlü görevde etkin rol alarak öncülük misyonunu yerine getirmiştir. Amed arkadaş devrimci tarz ve üslubu karakterinde oturtmuştu ve aynı zamanda büyük sorumluluklar alarak geleceğe dair büyük bir kahraman olacağının işaretini taşıyordu.

Bawer arkadaşımız ise Şengal fermanının gerçekleştiği yıllarda YBŞ saflarına katılır. Yurtsever bir aileden gelen Bawer arkadaşın kendi ailesinden de birçok ferdi özgürlük mücadelesindeki yerini almıştır. Büyük bir katliamın ve insanlık trajedisinin gerçekleştiği Şengal’de tüm bunlara bir cevap olmak için Bawer yoldaş özgürlüğe olan tutkusuyla mücadeleye katılmıştır. Kendisi Şengal’deki katliama birebir şahit olmuş kahraman bir Ezidi genci olarak devrimci görevlerini aksatmadan yerine getirmiştir. Yaşamdaki paylaşımları, yoldaş sevgisi birçok arkadaşına örnek olmuştur.

Büyük kahramanlar yetiştiren Kürdistan’ın değerli ve cesur evlatları olan Amed ve Bawer arkadaş şahsında tüm Kürdistan ve özgürlük şehitlerini bir kez daha anıyor ve şehitlere olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz. Şehitlerimiz bizlere özgürlük mücadelemizden bir an bile tereddüt etmeden nasıl yaşamamız gerektiğini gösterdi. Şehitlerimize layık olmanın en büyük cevabı özgür ve demokratik bir yaşamı kurmaktır.

***

Kod Adı: Amed Kawyan

Adı ve Soyadı: Mehmet Mendanlıoğlu

Doğum Tarihi ve Yeri: 1994/Urfa-Viranşehir

Şehadet Tarihi ve Yeri: 21.07.2017/Sikiniye

***

Kod Adı: Bawer Şengal

Adı ve Soyadı: Enver Xêro Xidir Mirza

Doğum Tarihi ve Yeri: 1997/Gohbel

Katılım Tarihi ve Yeri: 08/11/2015-Gohbel

Şehadet Tarihi ve Yeri: 21.07.2017/Sikiniye