İntikam Birliği Amediyê ve Bamernê’de işgalcileri etkili vurdu

Şehit Bedran Gundikremo İntikam Birliği Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal etmek için savaş teçhizatı taşıyan kamyon ile askeri askeri aracı vurduklarını, askeri aracın imha olduğunu açıkladı.

Şehit Bedran Gundikremo İntikam Birliği Komutanlığı, Başûrê Kurdistan’ı işgal girişiminde bulunan Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdikleri iki ayrı eyleme ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgiler verildi: “9 Temmuz 2024 gecesi saat 21:00’da halkımızın katili, kalleş işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal etmek için savaş teçhizatı taşıyan kamyonunu Amediyê’nin Kanê köyü civarında vurduk. Bu eylemde kamyon alev alıp imha oldu ve kamyon şoförü olan işgalci Türk askeri de ağır yaralandı.

10 Temmuz 2024 günü saat 13:00’da Bamernê yolu üzerinde hareket eden işgalci Türk ordusuna ait askeri aracı hedefleyip vurduk. Bu eylemde askeri araç imha oldu.”

KÖYLERİ BOMBALAYIP YAKMASININ İNTİKAMI İÇİN YAPILDI

Açıklamada, “Ülkemiz Kurdistan’ı işgal etmeye çalışan işgalci Türk ordusu nerede olursa olsun hedefimiz olacak, ölümcül darbeler almaktan kurtulamayacaktır. Bu eylemler; Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki köyleri bombalayıp yakmasının intikamı olarak gerçekleştirilmiştir” ifadeleri yer aldı.