'Önder Apo’ya sahip çıkmak herkesin görevidir'

Başûrê Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Şoreş Xidir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride dikkat çekerek, "Önder Apo'ya sahip çıkmak herkesin görevidir" dedi.

Aile ve avukat görüşleri yasaklanan ve son olarak yeniden 6 aylık disiplin cezası verilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride tepki gösteren Başûrê Kurdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Şoreş Xidir, herkesi Abdullah Öcalan için eyleme geçmeye çağırdı.

Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun Kürt halkını hedeflediğini, bu anlamda Abdullah Öcalan’ın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirten Xidir, “Önder Apo, diğer tüm lider ve liderlerden farklıdır, Kürt özgürlük hareketlerinin ve son yüzyılın en etkili liderlerinden ve liderlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Önder Öcalan'ın siyaset, strateji ve çalışma tarzındaki farkıyla bugün başarıya ulaşan proje, diğer lider ve hareketlerden farklıdır. Bütün bunlar toplumu etkilemiş ve toplumu alarma geçirmiştir. Ortadoğu düzeyinde ve Kürt ulusu içinde bilinçli bir birey yarattı. Bütün bunlar işgalci devletlerin kapitalist modernite karşısında bir tehdit görmelerine neden oluyor” şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan’ın Demokratik Konfederalizm projesinin egemen güçler tarafından tehlikeli olarak değerlendirildiğini vurgulayan Xidir, Kürt Halk Önderi'ne yönelik uygulanan komplo ve tecridin temel nedenlerinden birinin bu olduğunu ifade etti.

Kürt Özgürlük Hareketi'nin çıkışından önce insanların “Ben Kürt'üm” dahi diyemediğini vurgulayan Xidir, PKK’nin Kürt siyaset ve toplum tarihinde yeni bir aşama olduğunu da söyledi.

Xidir, Abdullah Öcalan’ın demokratik özerklik projesinin sadece Kürtler için değil bölge halkları için de büyük fayda sağladığını belirtti.

'HUKUKİ DEĞİL TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR'

Başûrê Kurdistan Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi Üyesi Xidir, Abdullah Öcalan'a verilen disiplin cezasıyla ilgili olarak da, "Bu tamamen siyasi bir karar, hukuki değil. Bu durumda gösterilen yaklaşımın etik olmadığını görüyoruz. 2 yılı aşkın süredir hem avukatlar hem de ailesi İmralı'ya gitmek için başvuruda bulunuyor. Tüm bu hakların yasaklandığını görüyoruz” dedi. Bu uygulamaların insan hakları ve demokrasiye aykırı olduğunu belirten Xidir, Kürt halkının eylemlerle tecridin kaldırılması için egemen güçlere ve uluslararası kurumlara baskı yapması gerektiğini vurguladı.

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin Kürtlerin ve tüm insanlığın sorunu olduğunu da dile getiren Xidir, “Önder Öcalan'ı özgürleştirmek, Kürt ulusunu özgürleştirmek demektir. Her insanın kurtuluşudur. Bunun için Rêber Apo'ya sahip çıkmak herkesin görevidir. İnsani, ahlaki ve yasal bir görevdir."

Şoreş Xidir son olarak, “Abdullah Öcalan Özgürlük Komitesi'nin bir üyesi olarak nerede olursa olsun her Kürt bireyine Önder Apo'ya sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Bu tecridi bitirmesi için Türk devletine baskı yapın. Bu sadece Öcalan Özgürlük Komitesi'nin değil, hak savunucularının, hukukçuların, sanatçıların ve buna cesaretle karşı koyabilen tüm aydınların görevidir."