Özgürlük Yürüyüşçüleri: Birlikte hareket edersek tecridi kıracağız

Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, "Bugünden sonra yürüyüşümüzü büyüteceğiz. Halkımız, artık birlikte hareket ederek tecridi kırabileceğimizi söylüyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için 1 Şubat'ta Qers ve Wan'dan başlanan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün finali bugün yapılacak. Siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin yer aldığı yürüyüş, Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun 25. yıl dönümünde doğum yeri olan Riha’nın Xalfeti (Halfeti) ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyünde sonlandırılacak.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Amara’dan önceki durakları olan Pirsûs (Suruç) ilçesine bağlı Alîgor Mahallesi'ne gitti. İlçe girişinde “Azadiya Serok, azadiya gelan”, “Selam selam İmralı’ya bin selam”, “Bi can bi xwîn em bi terene ey Serok”, “Bê Serok jiyan nabe e” sloganları atıldı.

Burada açıklama yapan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, “Bugün bizim için kara bir gün. Sayın Öcalan, uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye teslim edildi. Biz bir amaç için bu yola çıktık. Sayın Öcalan üzerinde 25 yıldır ağır bir tecrit var ve biz 3 yıldır da kendisinden haber alamıyoruz. Biz hakikat yolcuları olarak iki koldan ülkemizin, halkımızın ve Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için yola çıktık. Bugün, halkımız tarafından lanetlenmiştir. Bugün lanetlidir. Bugünden sonra yürüyüşümüzü büyüteceğiz. Halkımız, artık birlikte hareket ederek tecridi kırabileceğimizi söylüyor. Sayın Öcalan konuşursa bu ülkeye barış geleceğini biliyor” dedi.

 Yürüyüşçüler, açıklamanın ardından Amara’ya doğru yola çıktı.