Özgürlük Yürüyüşçüleri 'Bijî Serok Apo' sloganıyla karşılandı

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Mêrdîn’de coşkuyla karşılandı. Halkın sahiplendiği eylemde "Yürüyüşümüz tecridi kıracak" mesajı verildi. Yürüyüş her yerde "Bijî Serok Apo" sloganıyla karşılanıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yola koyulan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Wan kolu 9’uncu gününde Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesine ulaştı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe örgütü önünde halkla tek tek tokalaşan Özgürlük Yürüyüşçüleri, “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla il merkezine uğurlandı. Mêrdîn girişinde yürüyüşe geçen Özgürlük Yürüyüşçüleri, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganını attı. Yoldan geçen araçlar da korna sesleriyle eylemi sahiplendi.

Özgürlük Yürüyüşçüleri bir sonraki durakları olan Mêrdîn'in Artuklu İlçesi'nde bulunan Mensurîye’de (Yalımköy) büyük bir coşkuyla karşılandı. Mensurîye köyünde "Bijî Serok Apo" sloganıyla karşılanan Özgürlük Yürüyüşçülerine çiçekler sunuldu. DEM Parti Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk ile Agirî Milletvekili Sırrı Sakık da karşılayanlar arasında yer aldı. Özgürlük Yürüyüşçüleri erbane ve çekilen halaylarla selamlandı.

Eski Mêrdîn'de yapılan yürüyüş ile esnaf ziyaret edildi. Yürüyüş sırasında "Bimre koletî, bijî azadî", "Jin, jiyan azadi", "Bijî berxwedana zindanan", "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla yapılan yürüyüş halktan yoğun ilgi gördü. Yürüyüş sırasında "Li Dijî Tecridê Rabe" pankartı açarak, "Gençlik faşizme boyun eğmez" sloganı atıldı. Özgürlük Yürüyüşçüleri, "Özgürlük mahkumları", "Zindana Diyarbekir" türküleri seslendirildi. Esnaf, Özgürlük Yürüyüşçülerini kapıda karşıladı. Esnaf ile tokalaşan Özgürlük Yürüyüşçüleri'ni trafikte olan halk korna çalarak selamladı.

'FAŞİZM VE DÜŞMAN POLİTİKASI UYGULUYORLAR'

Yürüyüşün ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü önünde açıklama yapıldı. Dersim Milletvekili Ayten Kordu, "Bu halklar bahçesinde her birlikte yaşadık. Halklarımız hep birlikte mücadele etti. Bu faşizm Kurdistan’da Türkiye’de kendisinden farklı olan herkesi ayrıştırdı, düşman politikası izledi. Hep birlikte tecridi kaldıracağız, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldıracağız. Biliyoruz ki bu politikalarla faşizm hep kendisini var etti. İmralı’daki tecrit tüm halklara, kadınlara, emekçilere uygulanan tecrit haline gelmiştir. Dolayısıyla biz Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kalkmasını, Kürt sorununun demokratik şekilde çözülmesini, diyalog ve müzakerenin tekrar başlatılarak, barışın sağlanması gerektiğini her zaman söyledik. Yürüyüşümüz tecridi muhakkak kıracaktır" diye konuştu.

 DEM Parti Artuklu Belediyesi Eşbaşkan adayları Filiz Yücesoy ve Mehmet Ali Amak da, Özgürlük Yürüyüşçülerini karşılayanlar arasında yer alarak, İmralı tecridinin kırılması için mücadele edeceklerini dile getirdi.

 Yapılan açıklama ardından Adalet Nöbeti'ni sürdüren aileler ziyaret edildi.