Özgürlük Yürüyüşçülerinden Bubo Taş'ın ailesine ziyaret

Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, İmralı tecridine karşı fedai eylemle bedenini ateşe veren Bubo Taş'ın ailesini ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Wan kolu, Mêrdîn'de yürüyüşünü sürdürüyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Emine Kaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin içinde bulunduğu Özgürlük Yürüyüşçüleri, Mêrdîn’in Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde 12 Ocak 2023'te Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren Bubo Taş'ın ailesini ziyaret etti.

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR MÜCADELE...'

Ziyarette konuşan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Emine Kaya, Abdullah Öcalan'ın üzerinde 25 yıldır ağır bir tecrit uygulandığına dikkat çekerek, daha büyük acıların yaşanmaması için yola koyulduklarını söyledi. Emine Kaya, Öcalan özgür olana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, "Barış gelsin. Kürt halkı zulüm altından çıksın, aynı acıları yaşamak istemiyoruz" dedi.
Taş'ın kızı Havva Taş ise "Şehit hepimizin şehididir. Özgürlük hepimiz için gelecek" dedi.

Açıklama "Şehîd namirin" sloganı ile sona erdi.