Özgürlük Yürüyüşçülerinden Devrimci Gençlik Köprüsü’ne ziyaret

'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde yer alan heyet, Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından kurulan Devrimci Gençlik Köprüsü’nü ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Wan kolu, Gever (Yüksekova) ilçesinden alkış ve sloganlarla Colomêrg'e (Hakkari) uğurlandı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Emine Kaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığı yürüyüş kolu, DEM Parti Gever İlçe Örgütü binası önünde bir araya geldi. Parti binası önünde halk ve esnafla tek tek selamlaşan özgürlük yürüyüşçüleri, buradan alkış ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganıyla uğurlandı.
Halkın büyük bir coşku, moral ve zafer işaretleriyle karşıladığı yürüyüşçüler, sık sık atılan sloganlarla selamlandı.  Yürüyüş kolu, yol üzerinde bulunan 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından Zap Suyu üzerinde yapılan Devrimci Köprüsü’nü ziyaret edildi.
Yürüyüşçüler, köprünün karşı tarafına “Tecride hayır, barış hemen şimdi” sloganı atıp, zafer işarete yaparak geçti. Yoldan geçen araç sürücüleri de o anlarda kornalarla özgürlük yürüyüşçülerini selamladı.

'TECRİDİ KIRACAK, HALKLARI BULUŞTURACAĞIZ'

Burada konuşan DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu “Sevgili halklarımız, bugün tarihsel bir köprüdeyiz. Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşları buraya geldiklerinde Türk ve Kürt halkının kardeşliği için bir köprü kurmak istediler. Fakat inşa edilen bu köprü kardeşliği, barışı bombalamak için havaya uçuruldu. Ama 2010 yılında Türkiyeli devrimci gençler bu köprüyü yeniden inşa ederek, bu topraklarda barışın ve kardeşliğin köprüsü olması gerektiğini bir kez daha gösterdiler” dedi.
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idama giderken “Yaşasın Kürt ve Türk halkının kardeşliği” sloganı attığını anımsatan Çiçek Otlu, “Halen bu mirası devam ettiriyoruz. Mahir Çayan’ların, İbrahim Kaypakkaya’ların, Mazlum Doğan’ların yolunun rehberi olmaya çalışıyoruz ve onların söylediği gibi bu topraklara barış, kardeşlik gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu yürüyüş aynı zamanda tecridi kırmanın dışında Türkiye halklarıyla kurulacak barışın, kardeşliğin köprüsünü kurma mücadelesidir. Yaşasın birleşik mücadelemiz, yaşasın halkların kardeşliği” ifadelerini kullandı.
DEM Parti Milletvekili Zeki İrmez ise konuşmasında “Kardeşlik köprüsü”nde olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Tarihi bir yerdeyiz. Biz Özgürlük Yürüyüşü ile Kürt ve Türk halkları arasında kardeşliği yeniden inşa etmek için yola çıktık. Bu da Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasıyla gerçekleşebilir. Biz de bu tecridin kırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürt ve Türk halkları arasında kardeşliğin inşa edilmesi için Sayın Öcalan’ın sesinin duyulması gerekiyor. Onun sesinin duyulmasıyla Türkiye’de eşitlik ve kardeşlik yeniden yaşam bulacak. Bu köprü bu yüzden bizim için anlamlı ve onurludur. Buraya sahip çıkacağız. Bugün bizim topraklarımız da savaş yerine eşitlik ve kardeşliğin yeniden inşa edilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Köprü önünde hatıra fotoğrafı çeken Özgürlük Yürüyüşçüleri, sonrasında yollarına devam etti.