Özgürlük Yürüyüşü yoğun kara rağmen sürüyor

"Büyük Özgürlük Yürüyüşü", soğuk hava ve yoğun kar yağışına rağmen sürüyor. Coşkuyla karşılanan yürüyüşçüler, Elkê ilçesine uğurlandı.

Kürt Halk Önderi bdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" dördüncü gününde. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Emine Kaya ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekillerinin de aralarında olduğu yürüyüşçüler, bugün Colemêrg merkezden yola çıktı. 

Yürüyüşçüler, DEM Parti Colemêrg İl Örgütü'nden alkış ve zılgıtlarla uğurlandı. Yürüyüşçüler, Çelê ilçesinin (Çukurca) ilçesine bağlı Aşut (Çığlı) köyünde halk tarafından karşılandı. Karşılamada sık sık "Bijî berxwedana zindanan", "Bijî Serok Apo", "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.  Yürüyüşçüler ve karşılayanlar, köy çıkışına kadar birlikte yürüdü. 

Yürüyüşçüler, yol güzergahındaki Suvarakutra Geçidi’nde de meşalelerle yürüdü. Yürüyüşçüler, burada çekilen özgürlük halayının ardından Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine doğru yola koyuldu.