Şehit Şevger Qendîl'de uğurlandı

Şehit Şevger’in cenazesi, çok sayıda yurtseverin katılımıyla bugün gerçekleştirilen kitlesel bir törenle Binarê Qendîl Şehitliği'nde toprağa verildi.

KCK Üyesi Şehit Şevger’in cenazesi, Tevgera Azadî üyeleri ve çok sayıda yurtseverin katılımıyla bugün Süleymaniye’den Binarê Qendîl’e getirilerek törenle şehitlikte defnedildi.

Törende konuşan Güney Kurdistan PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Wahab Ahmet, “Bu mücadeleyi sahiplenmeli ve işgal saldırılarına birlik içerisinde karşılık vermeliyiz. Düşman bu saldırılarla mücadelemizi durduramaz. Bu saldırılarla bizi mücadeleden alıkoyacağını düşünen düşman şehitlerimizin takipçisi olacağımızı iyi bilmelidir. Şehitlerin hayalleri tüm Kürt halkının hayalleridir” dedi.

Wahab Ahmet, konuşmasında şunları ifade etti: “Irak Hükümeti, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve tüm siyasi taraflara üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulunuyorum. Bu saldırılar bir soykırımdır, toprakların işgalidir ve halkımızın Kurdistan’ın dört parçasında elde ettiği kazanımların yok edilmesidir.”

Tevgera Azadî adına konuşan Rahman Resul, “Kurdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partiler, Irak ve uluslararası toplum, işgal saldırılarına karşı sessizliklerini koruyor. Bu aynı zamanda teröre karşı tekrarladıkları sloganların yanlış ve çarpık olduğunu da ortaya koymaktadır. Çünkü bu saldırılar uluslararası yasalara aykırıdır. Bu saldırılar, tüm Kürt halkına yönelik düşmanca bir mesaj içermektedir. Bu saldırılar karşısında sessiz kalmak, Türk devletinin saldırılarına meşru zemin kazandırmaktadır.

Türk devleti ve ortaklarını kınıyor, şehidin ailesi ve tüm yurtsever Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz. Şehitlerin yolundan yürüyeceğimizin sözünü yineliyoruz”

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, 1 Mart’ta Süleymaniye’nin Germiyan İdaresine bağlı Kelar ilçesinde bir eve yönelik saldırısında KCK Üyesi Şevger şehit düşmüştü.