Şehit Karwan Horami anıldı

Özgür Basın emekçisi Şehit Kerwan Horami’nin 40’ıncı günü dolayısyla Süleymaniye’de biranma gerçekleştirildi.

Özgür Basın emekçisi Şehit Karwan Horami’nin (Mihemed Malîk) şehadetinin 40’ıncı günü vesilesiyle  Güney Kurdistan'ın Süleymaniye’de bir tören düzenlendi. Törene çok sayıda gazeteci, aktivist ve Şehit Karwan Horami’nin arkadaşları katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda Şehit Karwan Horami’nin mücadelesine bıraktığı yerden devam etme sözü verildi.

Şehit Aileleri adına söz alan Vahap Muhammed, “Bugün halkımızın düşmana karşı durabilmesi için daha güçlü ve geniş bir mücadeleye ihtiyacı var. Şehit Karwan, özgür basının sesi olarak bu mücadeleyi amacına ulaştırmak isteyenlerden biriydi. Şehitlerimizin yolundan devam edeceğiz” dedi.

Törende Şehit Karwan Horami’nin yaşamı ve mücadelesini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Şehit Poli’nin babası, “Şehit Karwan Horami’nin mücadelesinin takipçisi olacağız. Hayallerini ve hedeflerini gerçekleştireceğiz” diye belirtti.

Törende konuşan Şehit Karwan Horami’nin arkadaşı Rêbaz Hasan, şunları söyledi: “Şehit Karwan bir devrimci ve özgürlük savaşçısıydı. Mücadele saflarına katılmadan önce çocuklar için masraflarını kendisinin karşıladığı bir eğitim dergisi çıkartıyordu. Ardından yönünü özgür Kurdistan dağlarına çevirdi. Şehit düşünceye dek devrim için mücadele etmiştir. O büyük bir aydındı.”