Şemrex’te büyük yangın: Ölü ve yaralılar var

Şemrex’in Keleka Çemê Reşan ile Dirînê mahallelerinde çıkan yangın büyüyerek yerleşim yerine sıçradı, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

ŞEMREX'TE YANGIN

Mêrdîn’in Şemrex (Mazıdağı) ilçesine bağlı Keleka Çemê Reşan ile Dirînê mahallelerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın büyüyerek yerleşim yerine sıçradı.

Yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan halk, yetkililerin müdahalesini beklerken Şemrex Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk, “Durum çok kötü. Kaymakama, valiye haber verdik ve helikopter istedik ancak hala gönderilmiş değil. İtfaiye ekipleri ile yangına müdahale edilemiyor. İtfaiye yetersiz kalıyor. Bir an önce helikopterle müdahale edilmesi gerekiyor. Orada insanlar yanıyor” dedi.

Yangının büyümesi üzerine köylüler evlerini terk ederken yaşamını yitirenlerin ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Mêrdîn’deki tüm itfaiye ve ambulanslar bölgeye sevk edilirken, araçların yetersiz kalması nedeniyle Amed ve çevre illerden de takviye araç sağlandığı belirtildi. Havadan henüz bir müdahale yapılmazken Çınar Belediye Eşbaşkanı Semra Akyüz,  yangının büyük olduğunu, ölü ve yaralıların olduğunu belirterek, “Yangının karadan müdahalesi zor. Bir an önce havadan müdahale edilmesi gerekiyor” çağrısı yaptı.