Şengal’de soykırım şehitleri için yaşam durdu

Şengal'de soykırım şehitleri için yaşam durduruldu ve saygı duruşu yapıldı.

Şengal Halk Meclisi’nin öncülüğünde sabah 10:00’da yaşam durdu ve Şengal için canlarını feda edenleri anmak amacıyla kitlesel bir saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu genel olarak halka açık ve merkezi yerlerde, evlerin önünde yapıldı. Şengal’in birçok bölgesinde şehitlerin anısına lokma dağıtıldı, ana caddelere su dağıtıldı.

Özerk Yönetim ve Êzidxan Asayişi Şengal merkezde, Qiblete, Xanesor, Serdeşt, Solaẍe Anıtı, Sinûne, Borik, Digûre ve tüm köy ve beldelerde düzenlediği kitlesel saygı duruşu ile birkaç dakikalığına yaşamı durdurdu.

Tüm Halk Meclisi üyeleri halka açık alanlarda düzenli bir şekilde bir araya geldi ve Şengal genelinde sabah 10.00’da hayat durduruldu.

 Şengal halkı Ferman sorumlularından hesap sorulmasını istiyor. Êzidi toplumu katliama neden olan KDP’nin yargılanmasını talep ediyor.

 Yine öğleden sonra da Şengal’de büyük bir anma etkinliği düzenlenecek. Halk, Şengal Halk Meclisi önünden kent merkezinde bulunan Zarîfa Osê Okulu’nun yanına kadar yürüyecek. Tören, Êzidîler için adeta cehennem olan bu okulda yapılacak.