Şengal’de suikast sonucu şehit düşen Menal Mêrdin için yürüyüş

İşgalci Türk devletinin Şengal’e düzenlediği suikast saldırısında 43 yıldır devrim mücadelesi yürüten Menal Mêrdin için bir yürüyüş düzenlendi.

Şengal Özerk Yönetimi Kürt Özgürlük Hareketinin 43 yıllık devrimcisi Menal Mêrdin’in 2 Ocak günü Tilezêr’de bir suikast sonucu şehit düştüğünü açıklamıştı.

Şengal Özerk Yönetim Meclisi’nin çağrısı üzerine bugün yüzlerce kişi Tilezêr Halk Meclisi binası önünde bir araya geldi.

Burada başlayan yürüyüşe Êzidi kurum ve örgüt temsilcileri de katıldı.

Menal Mêrdin ve Paris katliamı şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüş 14 Ağustos dörtyoluna kadar devam etti.

Yürüyüş boyunca sık sık KDP’nin Türk devletiyle suç ortaklığını kınayan sloganlar atıldı.

Şengal halkı, 14 Ağustos dörtyoluna ulaştığında burada bir açıklama yapıldı.

Tilezêr Meclisi Eşbaşkanı Sado Şengali yeni yılın başında böyle bir saldırının Êzidi halkına yönelik karanlık planların devam ettiğinin işareti olduğnu kaydetti.

Şengali, “Öncülerimizin hedef alındığı bu olayların KDP’nin desteğiyle yapıldığını çok iyi biliyoruz. Halkımızı tüm planlara karşı direnmeye ve bağımsız ve özgür Şengal’i inşa etmeye çağırıyoruz” dedi.

Şengal Şehit Aileleri Derneği Sözcüsü Hemed Bişar, “Êzidi halkının öncülerine yönelik planlar hala devam ediyor. Bu planlar KDP’nin desteğiyle uygulanıyor. Halkımız artık KDP’nin gelişmemizi istemediğini bilmelidir” şeklinde konuştu.

Hemed Bişar, Şehit Menal Mêrdin’in verdiği emeği anlatarak intikam sözü verdi.