Şengal’deki Newroz'da gerilla selamlandı: İşgali yeneceğiz

Şengal’in Kersê Vadi’sindeki Newroz kutlamasında "Newroz’un ruhuyla Önder Apo’nun felsefesi işgale son verecektir" mesajı verildi.

ŞENGAL NEWROZ KUTLAMASI

Şengal’in Kersê Vadi’sindeki Newroz kutlaması Şengal Özerk Yönetim bünyesinde ‘Önder Apo’ya özgürlük Şengal’e statü’ şiarıyla başladı. Kutlamada Şengal Özerk Yönetimi ve Şengal’deki kurumlar adına açıklamayı Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Rîham Hasan yaptı.

Şengal Şehit Aileleri, Kurdistan Özgürlük Gerillası, Kürt halkı ve Êzidî toplumunun Newroz’unu kutlayan Rîham Hasan, şunları söyledi:

"2024 Newroz’u bizler açısından çok önemli ve anlamlıdır. Amed zindanında bedenini ateşe veren Newroz şehidi Mazlum Doğan’ın dediği gibi ‘Direniş zafere, teslimiyet ihanete götürür.' Mazlum Doğan, Zekiye Alkan ve Rahşanlar'ın şahsında tüm Newroz şehitlerini anıyor, mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum. Nasıl ki geçmişte Dehaklar vardı, bugün de Dehaklar'ın zihniyeti var. Nasıl ki Demirci Kawa zulme karşı savaşarak zalimleri yenilgiye uğrattı, bugün de Newroz’un ruhuyla Önder Apo’nun felsefesi işgalci Türk devleti ve Barzani Ailesi'nin işgaline son verecektir.
‘Önder Apo’ya Özgürlük, Şengal’e Özerklik sözüyle güçlenecek ve direneceğiz. Öte yandan Kürt Özgürlük Hareketinin duyurduğu bir müjde Newroz’a damgasını vurmuştur. Bu müjde bizler için son derece önemli ve anlamlıdır. Çünkü Türk devleti tekniği ile tüm halkımıza saldırıyordu. Bu tekniğe vurulan darbe son derece anlamlıdır.”

Rîham Hasan’ın okuduğu mesajın ardından şehit anneleri ile Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) Sözcüsü Riham Hico, Newroz ateşini yaktı. Ardından sahneye folklor ekibi çıktı.
Şengal’deki Newroz kutlamalarının coşkusu sanatçıların sahneye çıkmasının ardından doruğa ulaştı.