Üç şehit Maxmur'da anıldı: Onlara layık olmalıyız

Şehitler Ahmet Rubar, Dilxwaz Gabar ve Cemil Cudi Maxmur’da anıldı, "Onlara layık olmalıyız. Şehitlerimizin bayrağını zafere taşımalıyız" mesajı verildi.

HPG komutanlarından Ahmet Rubar (Mehmed Erdoğan), Dilxwaz Gabar (Mehmet Doğan) ve HPG gerillası Cemil Cudi (Muhammet Taha) Maxmur’daki Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda anıldı.

Medya Savunma Alanları’nda 21 Mayıs 2022'de şehadete ulaşan HPG komutanlarından Ahmet Rubar (Mehmed Erdoğan), Dilxwaz Gabar (Mehmet Doğan) ve HPG gerillası Cemil Cudi (Muhammet Taha) Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda düzenlenen törenle anıldı.

'PRATİĞİMİZLE ONLARA LAYIK OLMALIYIZ'

Anma töreninde konuşan Şehit Aileleri Kurumu Sözcüsü Sara Marinos, şunları söyledi: "Ahmet ve Dilxwaz arkadaşların her biri 30 yıl boyunca Kurdistan dağlarında, ovalarında düşmana karşı direndi. Ne dersek diyelim Ahmet, Dilxwaz ve Cemil arkadaşların kahramanlıklarını anlatamayız. Ancak pratiğimizle onlara layık olabiliriz. Belki arkadaşlar onlarca kez yaralandı ancak bir gün dahi mücadele etmekten vazgeçmediler. Kürt halkı olarak şehitlerimizin bayrağını zafere taşımalıyız.”

Konuşmaların ardından üç şehidin yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma töreni ‘Şehîd Namirin’, ‘Bijî Berxwedana Gerîla’, ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Bimre Xiyanet’ sloganlarıyla tamamlandı.