DEM Parti Amed İl Örgütü'nün kongresi yapıldı: Tecridi direnişle kıracağız

DEM Parti Amed İl Örgütü, 2. Olağan Kongresi'nde yeni yönetimini belirledi. Kongrede "Örgütlü mücadeleyle tecridi kıracağız" mesajı verildi.

DEM PARti KONGRE

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü, Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulunan bir düğün salonunda 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. “Örgütlü toplumla özgür geleceğe” şiarlı kongreye Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın yanı sıra kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

 ZİNDANLAR SELAMLANDI

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride dikkat çekerken, Barış Annesi Kudret Eryılmaz, “Zindanlarda direnenleri selamlıyoruz” dedi, Kürt halkının birlik olması gerektiğini vurguladı.
Kongrede tutsakların mesajı da okundu. DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça'nın okuduğu mesaj şöyle: "İçinden geçtiğimiz bu tarihi süreçte özelde cezaevlerine, genelde ise Türkiye’ye yayılan İmralı merkezli tecridi toplumsal mücadele ve örgütlü mücadelemiz ve halkımızla kıracağımızın sözünü veriyoruz. Zindan direniş geleneğimizin çizgisinde ‘tarihin çöp sepetine’ atacağımıza, buradan halkımıza ve partimize söz veriyoruz. Bu temelde selam sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz.”

Gülşen Özer ve Abbas Şahin yeni eşbaşkanlar olarak seçildi.

BAYINDIR: ORTADOĞU'DA ÇARE ABDULLAH ÖCALAN'IN YÖNTEMLERİDİR

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Ortadoğu ve Kurdistan’ın kaderini yeniden yazmak istiyorlar. Ancak hegemonlar, kapitalist devletler hiçbir zaman Ortadoğu’da toplumun sorunlarını çözmedi. Biliyoruz ki Ortadoğu’da çözümün çaresi Abdullah Öcalan’ın yol ve yöntemleridir. Kürt sorunu ancak demokratik yollarla çözülür. Bütün dünya 100 yıldır Ortadoğu halkları için çözüm bulamadı. Sadece Abdullah Öcalan çözüm buldu” dedi.

Bayındır, "Ortadoğu’da 100 yıldır ölüm, talan ve katliam dışında bir şey yok. Abdullah Öcalan, Filistin için Demokratik Konfederalizmi önerdi. ‘İsrail-Filistin birlikte burada çözüm üretebilir’ dedi. Kurdistan sorunu için de çözüm Demokratik Özerklik'tir" diye belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır ağır tecrit atında tutulduğunu belirten Bayındır, şunları söyledi: "Sayın Abdullah Öcalan barış için mücadele ediyor. Buna rağmen ağır tecrit var.  Sayın Abdullah Öcalan’ın duruşu Kürt sorunu ile ilgilidir, Kürdistan statüsü ile ilgilidir. Biz Kurdistan'ın statüsünü sağlarsak, tecridi kırarız. Tecridin kırılması sadece Kürt halkının sorunu değil, Türkiye’de barış ve özgürlük isteyenlerin sorunudur. Bunun için hep birlikte el ele vererek tecridi kıralım, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirelim, Kürt sorununu çözelim, Kurdistan’ı statü sahibi yapalım.” 

AYŞEGÜL DOĞAN TECRİDE TEPKİ GÖSTERDİ

 

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da Amed’de son dönemlerde HÜDA PAR’a yakın gruplar tarafından yapılan saldırılara değinerek, "Bu ateşi harlayacak olanlar bu ateşte yanar" dedi.
Ayşegül Doğan, işgal saldırılarına ve İmralı tecridine tepki gösterdi.