GÖRÜNTÜLÜ

Amed, Newroz'a hazır: Gelin hep birlikte Newroz ateşini yakalım

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, “Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Coşkulu bir şekilde Amed Newrozu'nu kutlayacağız. Gelin hep birlikte Newroz ateşini yakalım” dedi.

AMED NEWROZU

Kurdistanlılar, Newroz Bayramı'nı kutlamaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 Mart günü Amed'de yüz binlerin katılımıyla büyük bir kutlama olacak. Bu yıl 31 Mart yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Newroz kutlamasının coşkulu bir atmosferde kutlanması bekleniyor.

Amed'deki kutlama için kurulan Tertip Komitesi’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Tevgera Jinên Azad-Özgür Kadın Hareketi (TJA) bulunuyor. Amed Newroz’u, 21 Mart günü  “Rabe dema azadî û sekeftinê ye” şiarıyla Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı'nda kutlanacak. Newroz Tertip Komitesi Başkanı Pınar Sakık Tekin, “Gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Coşkulu bir şekilde Newroz'u kutlamak için bütün halkımızı 21 Mart günü Newroz alanına bekliyoruz" dedi.

ANF’ye konuşan Newroz Tertip Komitesi Başkanı ve DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Kürtlerin Newroz'a biçtikleri anlama dikkat çekerek, özelikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi kırmak için coşkulu bir şekilde Newroz alanlarında olacaklarını söyledi.

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ OLALIM

Tekin, Amed'de yerel seçim atmosferiyle birlikte Newroz'u coşkulu bir şekilde kutlayacaklarını belirterek şöyle devam etti: " Sizler de biliyorsunuz ki bu yıl bir seçimde hazırlanıyoruz. Kürt halk başta olmak üzere tüm halklar için büyük anlam taşıyan Newroz'umuz var. Bu Newroz aslında bizler için direnişin, haykırışın sembolü. Biz 2024 Newroz'a 'Rabe dema azadî û sekeftinê ye' şiarıyla gireceğiz. Bu şiarla aslında vermek istediğimiz mesaj olacak alanlarda. Bu mesajımız; İmralı'da başlayıp bütün halkımıza yayılması ve kadınları, çocukları, hasta tutsakları esaret altına alan bu tecridi kırmak için alanlarda olacağımızı söyleyeceğiz. Başta Kürt sorunu olmak üzere diğer yaşanan çoklu krizlerin aşılması için alanlarda olacağız. Hep birlikte tek zihniyete, tek adam rejimine ve tek dayatmalara karşı bütün farklılıklarımızla birlikte alanlarda olup, barış ve özgürlüğün sesi olmak için Newroz alanında olacağız. Bütün halkımızı coşkuyla Newroz alanına bekliyoruz."

HEP BİRLİKTE MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM

Newroz kutlama alanında aldıkları tedbirlerden bahseden Tekin, şunları paylaştı: "Belediye eşbaşkan adaylarımız, milletvekillerimiz, il, ilçe eşbaşkanlarımız ve parti yöneticilerimizle beraber sahada olacağız. Bütün tedbirlerimizi şimdiden almaya başladık. Halkımızla birlikte büyük Newroz'u kutlamak için hazırız. DEM Parti olarak bütün toplumu içine alan bir paradigmamız var. Bütün farklılıklarımızla bir arada yaşayacağız bir paradigmadır. Ülkede daha demokratik bir cumhuriyetin yaşanabilmesi için alanlarda olacağız. Bundan dolayı tüm topluma, inançlara ve halklara buradan çağrıda bulunuyorum; gelin hep birlikte mücadeleyi büyütelim, gelin Newroz alanında Demirci Kawa'ların yakmış oldukları ateşi büyütelim. Gelim hep birlikte Newroz ateşini yakalım."