Bazarcix'daki Newroz'da özgürlük mesajları

Mereş depremlerinin merkez üslerinden Bazarcix ilçesindeki Newroz'da, İmralı tecridi ve işgale karşı direniş ve özgürlük mesajları verildi.

MEREŞ NEWROZU

Mereş merkezli depremlerin merkez üslerinden Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde "Rabê Dema azadî û serkêftineyê" şiarıyla DEM Parti konteyner alanında Newroz ateşi yakıldı. Büyük yıkımın yaşandığı ilçede halk, Newroz kutlaması için partinin bulunduğu konteyner alanında toplandı. Yüzlerce kişinin katıldığı Newroz alanında "Jin Jiyan Azadi" sloganları atılırken, siyasi tutsaklar için özgürlük mesajları verildi.

Newroz kutlamasında konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, depremin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen depremin yaralarının halen daha sarılmadığını belirterek, “Buralar, Alevilik katliamlarının yaşandığı, Kürtlerin ve Alevilerin inkâr edildiği ve asimilasyon politikasının en çok yaşandığı coğrafyadan bir tanesidir. 6 Şubat depreminde gördük ki Kürtleri ve Alevileri yok saymaya devam ettiler. Bazarcix'a baktığımızda görüyoruz ki ayrımcı politikalar hala devam ediyor. Yerel seçimde demokrasiden, halktan, eşitlikten yana olan adaylarımıza oy vermeliyiz" dedi.

GÜLTAN KIŞANAK'IN MESAJI

Kutlamaya, Kandıra Cezaevi’nde rehin tutulan DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak mesaj gönderdi. Gültan Kışanak'ın mesajı şöyle: “İkrar verdiğimiz meydanda, 72 millete bir nazardan baktık. Yoksulun hakkını alalım dedik; zalimin kapısında adalet dilenmedik. Rızalık yolundaysa yola çıkmadık; kim ki gerçeğin yolundaysa onar rızalık verdik. Şimdi yine bir rızalık meydanında yolun yolcuları olarak bulunuyoruz. Hakikat yolcusu olarak çıktığım yolda, dört yanım duvarla örülü olsa da Hak’la ve halkla buluşmama engel olmayacaklarını göstermek istedim.

 Sizlerin, Alevi inancına sahip halklarımızın birlik olması, rızalık vermesi çok büyük bir anlam taşıyor. Tüm canları, sevgiyle, saygıyla selamlıyor; çıra olup, bu zifiri karanlığı dağıtacağımıza inanıyorum. Bu kadim toprakların, en kadim inancı olan Alevilik, zulme karşı direnişin adı olmuştur hep. Doğanın, her bir canlının, taşın toprağın, ağacın, suyun, insanın, kadının, cümle mazlumun yanında olmuş; adaletsizliğe, haksızlığa, yok saymaya karşı direnmiştir.”

TECRİT VE İŞGALE KARŞI MESAJLAR

Newroz’a katılan DEM Parti Amed milletvekili Ceylan Akça ise "Kadınlar erkeklerin sahip olduğu haklardan bir gram fazla istemiyor. Pazarcık özel savaş stratejisinin işletildiği deprem günü insanların ölüme terk edildiği, insanların bulunduğu yerleri bildirmek için kullandığı internetin kesildiği bir yerdir. Pazarcık Dehaklara karşı Kawaların yanında saf tutanların toprağıdır. Kendini bukalemun gibi değiştiren bu iktidara karşı yanıt verecektir. Biz İstanbul’dan, Amed’ten haykıran talebi tekrar yineliyoruz. Barış istiyoruz, müzakerelerin üzerindeki tecridin kaldırılması ve 100 günün üzerinde cezaevinde açlık grevinde bulunan tutsakların taleplerinin dikkate alınmasını ve Rojava’da ve Başur’da süren işgalin sonlandırılması talebinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından büyük bir coşkuyla Newroz ateşi yakıldı. Newroz kutlaması ateşin etrafında çekilen halaylar ile son buldu.