Botan ve Zap’ta eylem: 7 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Botan Ve Zap’ta gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 3 mobesse ve 3 çadır da imha edildi.

GERİLLALAR BOTAN VE ZAP'TA VURDU

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Kato bölgesi;

31 Temmuz tarihli açıklamamızda; 25 Temmuz 2024 günü Botan’ın Kato Xelîla alanında gerçekleşen düşman saldırıları sonucunda Kürt halkının özgürlük mücadelesinin fedai neferleri olan Benda Amed, Destîna Botan ve Baran Xemlîn yoldaşlarımızın şehadete ulaştığını belirtmiştik. Bu olaya dair bölgedeki güçlerimizin verdiği yeni bilgiler doğrultusunda; 25 Temmuz günü haince bir ihbar sonucunda sabahın erken saatlerinde yoldaşlarımızın olduğu alana yönelik bir operasyon başlatılmıştır. Benda, Destîna ve Baran yoldaşlarımız sabah saatlerinde başlayan bu operasyona büyük bir cesaretle karşılık vermiş ve saat 14:00’a kadar kahramanca çatışmıştır. Bu şiddetli çatışmada 2 işgalci cezalandırılmıştır. Yoldaşlarımızın kahramanca direnişi karşısında çatışma cesareti gösteremeyen, sonuç alamayan ve kayıp veren işgalci Türk ordusu yoldaşlarımızın bulunduğu yeri savaş uçağı ve helikopterler ile saatlerce bombalamıştır. Benda, Destîna ve Baran yoldaşlarımız gerçekleşen bu bombardımanlarda şehadete ulaşmıştır.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

2 Ağustos saat 12:25’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

2 Ağustos saat 15:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler koordineli gerilla eylemi ile hedeflenerek vuruldu. Üç koldan ferdi ve orta otomatik silahlar ile gerçekleştirilen bu eylemde; 4 işgalci cezalandırıldı, 2 mobesse kamerası ve 3 çadır imha edildi.

3 Ağustos saat 00:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

1 Ağustos’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

1 ve 2 Ağustos’ta Xakurkê bölgesinin Qele, Şehîd Şerîf, Berbizina, Girê Şehîd Hêmin, Girê Şehîd Hawar, Lolan alanları 6 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Rêbînê, Dêreşê, Heftebax alanları 5 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Serê Metîna Direniş Alanları 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez olmak üzere; toplam 15 kez savaş uçakları ile bombalandı.

1 ve 2 Ağustos’ta Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf alanı, Metîna bölgesinin Dergelê Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”