Demokrasi Yürüyüşü: Gasp sona erene kadar direnişteyiz!

Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı süren Demokrasi Yürüyüşü'nde "Gasp sona erene kadar eylemdeyiz. Herkes elinden geleni yapmalı" mesajı verildi.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ

Colemêrg’de belediyenin gasp edilmesine karşı 13 Haziran’da siyasi parti ve kurumların öncülüğünde “Belediyeler halkındır, gasba izin vermeyeceğiz” şiarıyla düzenlenecek miting öncesi başlatılan Demokrasi Yürüyüşü ikinci gününde. Gever ilçesinde eyleme devam eden yürüyüşçüler, sabah saatlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütü önünde bir araya geldi. Yürüyüşe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekillerinin yanı sıra halk katıldı.

'HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI, GÜN BUGÜNDÜR!'

“Jin, jiyan, azadî”, “Kayyum defol, belediyeler bizimdir” ve “Bijî berxwedana Colemêrg” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, halkları dayanışmaya çağırdı.

 DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, halkın 8 gündür irade gaspına karşı ayakta olduğunu anımsatarak, “Colemêrg halkının iradesi gasp edildi. Bu gasp Kürtlerin dili, kültürü, seçme ve seçilme hakkına karşıdır. Bu sadece burayı ilgilendiren bir durum değildir. Bu Türkiye’nin demokrasisini ilgilendiriyor. Bu nedenle tüm halkların destek vermesi gerekiyor. Faşizm Colemêrg’te yenilerse her yerde yenilir. Tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerini mitingimize davet ediyoruz. Kayyum politikalarına ancak böyle son verebiliriz. Bu yürüyüş, Kürt halkının iradesi iade edilip, kayyum gasbı sona erene kadar devam edecektir. Her yerde direnişimiz devam edecektir. Halkımızın iradesi kazanacak. Gün bugündür. Kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır” diye belirtti.

 Yürüyüşçüler daha sonra Çelê (Çukurca) ilçesine doğru yola çıktı.