Gaspçıların bilançosu açıklandı: Bütçe iktidarın kurumlarına aktarılmış

Gaspçılardan devralınan Êlih Belediyesi’nde taşınmazlar ve bütçenin iktidarın kurumlarına aktarıldığı açıklandı.

BASIN AÇIKLAMASI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih Belediyesi, gaspçıların döneminde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı gerçekleştirdi. Kentteki bir oteldeki toplantıya Êlih Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, belediye meclis üyeleri, DEM Parti Êlih İl Örgütü katıldı. Eşbaşkan Gülistan Sönük, gaspçıların yarattığı tahribatın büyük olduğunu belirterek, halkın sofrasına gitmesi gerekenlerin yandaşlara ve devletin kurumlarına aktarıldığını söyledi. Gaspçıların 2016 yılından bu yana borca borç ekleyerek, belediyeleri gasp ettiklerini kaydeden Gülistan Sönük, “Her kuruşun hesabını soracağız. Bu halkın olanı halka vereceğiz. Evine eli boş giden, yiyecek yemek bulamayan,  yatağa aç girenlerin olanını yandaşlarına ve kendilerine alanlardan yargı önünde hesap soracağız” dedi.

İŞGALİN BİLANÇOSU

Gülistan Sönük, şu bilgileri verdi: "5 ilçenin sosyal yardımlaşma vakfına 4 adet doblo, 1 adet fiorino 5 hibe edilmiş. Toplam fiyatı 3 Milyon 216 bin 666 TL’dir. İl Özel İdaresi ve Orman Müdürlüğü’ne toplamda değeri 1 milyon 595 bin TL’lik 2 adet 4x4 pikap, Bekirhan Belediyesi’ne Mezarlık Müdürlüğü üzerinden 400 bin TL’lik pikap, 4 adet toplu taşıma otobüsü Balpınar, Beşiri Sason Belediyeleri ve Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğüne tahsis edildi. Batman İl Emniyet Müdürlüğüne 6 adet araç için 5 milyon TL kaynak aktarımı, Batman İl Jandarma Komutanlığına 5 Adet araç için 5 milyon TL kaynak aktarılması yapılmış.
3 adet belediye arazisine yapılacak kütüphane için alınmış meclis kararı ve protokollerle İl Kültür Müdürlüğü’ne devri yapılmış. Yapım maliyeti 139 milyon TL. Yeşil Kütüphane (İstiklal Parkı içerisinde yapılacaktır) sözleşme bedeli,  43 milyon 160 bin TL.  1 Engelsiz Yaşam Merkezi yapımı, belediyeye ait arazide yapılan ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne tahsis için karar alınan proje için 70 milyon TL bütçe ayrılmış. Asfalt plent tesisinde yapılması gereken bakım onarım yapılmadığı için asfalt sezonu gecikmiş, bakım maliyeti 1 Milyon 5 bin TL, Millet Bahçesinin 15 bin 122,89 m² alanı belediyenin vergi dairesine olan borçları sebebiyle Maliye Hazinesine devredilmiş.  Buradaki borç ise 63 milyon 53 bin TL.  Sivil Toplum merkezi projesi belediye tarafından ihale edilmiş olup yapımı bittikten sonra tahsisinin hangi kurumda olacağı konusunda netlik yok. İhale Maliyeti 76 milyon TL değerinde."

Gaspçıların bıraktığı 3 milyar 53 milyon 977 bin TL borcu hatırlatan Gülistan Sönük, "Hesabını soracağız” dedi.