Gelali: KDP Maxmur’u boşaltmak istiyor

YNKli Reşad Gelali, KDP’nin önce Maxmur’un kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını ancak bunu başaramayınca artık kampın boşaltılması ve Türkiye’ye teslim edilmesi yönünde bir politika izlediğini söyledi.

Maxmur’a yönelik Irak ordusu tarafından uygulanan kuşatmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Reşad Gelali, Türkiye ile KDP’nin işbirliğine dikkat çekti. KDP’nin önce kampı kontrole almak istediğini ancak bunu başaramadığını ifade eden Gelali, mevcut durumda kampın boşaltılmasını ve Türkiye’ye teslim edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Kamptan sorumlu olan Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan bu kuşatmaya karşı harekete geçme çağrısında bulunan Gelali, “Maxmur kampı ile Maxmur ilçesi birbirini tamamlıyor, hiçbir gün onları ayıramaz. İyi günde kötü günde birlikte oldular. Ben onları mülteci olarak görmüyorum, onlar yerli halktır. 25 yıldan uzun bir süredir bölgede yaşıyorlar” dedi.

Gelali, Maxmur’un uluslararası hukuk çerçevesinde korunması gerektiğini de ifade etti.

Herkesi Maxmur’a sahip çıkmaya çağıran Gelali, bölgedeki gerginliğin sona erdirilmesini talep etti. Gelali ayrıca Maxmur halkının yanlarında olduğunu ifade etti.