Gerilla mevzileri 24 saatte en az 12 kez kimyasal silahlarla bombalandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 7 Aralık günü Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzilerinin 12 kez aralıksız bir şekilde kimyasal silahlarla bombalandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “İşgalci Türk ordusu Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzilerini sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar aralıksız bir şekilde 12 kez kimyasal silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda Direniş Alanları’nı; 8 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalcilerin saldırırılarının ayrıntıları şöyle yer aldı:

1. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 7 Aralık saat 08:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce orta otomatik silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 7 Aralık sat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 7 Aralık saat 17:00’da Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 7 Aralık sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri 12 kez aralıksız bir şekilde kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 7 Aralık’ta Garê’nin Deşta Kafya ve Avaşîn’in Geliyê Avaşîn alanları ile Girê Bihar ve Girê Cûdî Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 8 kez bombalanmıştır.

– 7 Aralık’ta Çemço, Sîda, Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Şehîd Hakî ve Girê Şehîd Kamuran Direniş Alanları obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır."