Gerilladan Zap, Xakurkê ve Heftanîn’de çok sayıda eylem

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, Medya Savunma Alanları’na bağlı Zap, Xakurkê ve Heftanîn’de işgalci Türk ordusuna yönelik çok sayıda eylem gerçekleştirdi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

7 Temmuz saat 21:10’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu.

7 Temmuz saat 17:09’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

8 Temmuz saat 06:45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

8 Temmuz saat 17:45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzi yapmaya çalışan işgalcilere müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

7 Temmuz saat 14:45, 16:07, 19:47 ve 21:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı işgalciler ağır ve orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

7 Temmuz saat 06:45, 12:08, 17:27 ve 19:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

5 Temmuz saat 09:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketi durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

6 Temmuz saat 16:30 ve 17:20’de Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağaç kesip alanda konumlanmaya çalışırken 2 kez ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

8 Temmuz saat 22:00’da Girê Bahar Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen helikopterlere 2 kez müdahale edildi. Bu eylemler sonucunda helikopterler indirme yapamadan geri dönmek zorunda kaldı.

8 Temmuz saat 16:20’de Sergelê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 Vinç aracı ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylemde 1 Vinç imha edildi.

8 Temmuz saat 18:40’ta Sergelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Xakurkê bölgesi;

4 Temmuz saat 06:15’te Girê Koordine’deki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mobesse imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Heftanîn bölgesi;

30 Haziran saat 10:15’te Kanî Biyê alanındaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

5 Temmuz’da Kanî Biyê alanındaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

7 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

7 ve 8 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Xinêrêya Jor, Kendekola alanları 4 kez, Garê bölgesinin Çemrobotkî, Yekmalê, Dêreşê, Spîndarê, Xêrê, Deşta Kafya alanı 11 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Bêşîlî, Dergelê Direniş Alanları 4 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez olmak üzere; toplam 20 kez savaş uçakları ile bombalandı.

7 ve 8 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı ve Metîna bölgesinin Serê Metîna Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”