GÖRÜNTÜLÜ

Gerilla Zîlan çizgisinde mücadele ediyor

1996 yılında Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren PKK gerillası Zeynep Kınacı’yı anan HPG gerillası Şerzan Cûdî ve YJA Star gerillası Dîcle Nurullah, bugün Kurdistan’ın birçok bölgesinde Zîlan’ın direniş çizgisinde mücadele ettiklerini belirtti.

GERİLLA DİRENİŞİ

Kurdistan Özgürlük gerillaları Şerzan Cûdî ile Dîcle Nurullah, 1996 yılında Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı’nın (Zîlan) 28. şehadet yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.


YJA Star gerillası Dîcle Nurullah: Heval Zîlan, 1972 yılında Malatya’da doğdu. Alevi inancıyla, Kürt kültürüyle yetişti. Üniversitede sağlık bölümünü okudu. Bir dönem sistem içinde kalsa da toplumunun kültüründen kopmuyor. Kürt kadın gerçeğini, Kürt halk gerçeğini, toplumun ve sistemin gerçeğini anlıyor. 1994 yılında Adana’da Apocuları tanır ve çalışmalarda yer alır. 1995 yılında ise Dersim’den ARGK’ye katılır. Zîlan arkadaş Önderliği kısa sürede tanıdı ve anladı. 1996 yılında Dersim’de yaptığı fedai eylemle Önderliğe olan bağlılığını gösterdi. YJA Star gerillaları olarak bizler de Zîlan’ın yarattığı direniş çizgisinde mücadele ediyoruz. Bugün Kurdistan dağlarında binlerce Zîlan var. Zîlan’ın yoldaşları olarak Zap, Metîna, Xakurkê ve Kurdistan’ın birçok alanında düşmana karşı savaşıyoruz. Ne olursa olsun heval Zîlan’ı mücadelemizde yaşatacağız.


HPG gerillası Şerzan Cûdî: Şehit Zîlan 1996 yılında Önderliğe yönelik saldırılara karşı fedai eylemi gerçekleştirdi. Zîlan yoldaşın eylemini gerçekleştirdiği süreçte Kürt halkına ve Önderliğine yönelik büyük saldırılar vardı. Böyle zor bir dönemde heval Zîlan öncülük yaparak fedai eylem gerçekleştirdi. Zîlan yoldaş örgütte çok eski değildi, yeni bir arkadaştı ve bir yıllık savaşçıydı. Bu kadar kısa sürede Önderliği tanıması, bu düzeyde Önderliğe ve partiye bağlı olması kadroları ve halkı çok etkiledi. Eylemiyle tüm dünyayı sarstı, Kürt halkının varlığını, Kürt kadınının varlığını gösterdi. Başta Kürt kadınlarına, dünya kadınlarına güçlü bir mesaj verdi, özgür bir yaşam mesajıydı. Doğru yaşamın manifestosu oldu. Zîlan tüm insanlığın sesiydi. Bilinçli olmasının kaynağı özgür yaşam felsefesi olan Rêber Apo'dur. Heval Zîlan eyleme gitmeden önce yazdığı mektubunda; “Keşke canımızdan başka verecek şeylerimiz olsaydı” diyor. Bu aslında bir manifestodur. Bizler de Zîlan çizgisinde yürüyoruz ve her zaman o çizgide olacağız.