Westan'da yandaşlara ihale kıyağı

AKP’li Gevaş Belediyesi ihaleyi yandaş firmalara veriyor ama işi kendisi yapıyor ve Belediye Başkanı Murat Sezer, haksız kazanç elde ediyor.

AKP’li Gevaş Belediyesi 10 Ocak 2022 günü Gevaş Tekstil Kent Bina yapım işi ihalesi yaptı. İhaleyi de sadece salgın, doğal afetler, can ve mal kaybının tehlikesi yaşandığı zaman geçerli olan 21/B maddesine göre yaptı. İhale yaklaşık 2 milyon 790 bin TL’ye Ar-Ya Enerji Eğitim Gıda-İnşaat-Tekstil isimli firmaya verildi.

AKPli belediye, ayrıca Westan (Gevaş) ilçesinde muhtelif mahallelerde parke taşı kaplama yapım işi ihalesi yaptı. İhaleyi 12 milyon 634 bin TL’ye ihaleyi yine aynı firmaya verdi.

'SİZ ZAHMET ETMEYİN, BİZ YAPARIZ'

Bu çalışmaları ihaleye veren Murat Sezer, ihaleyi verdiği firmalara “Siz zahmet etmeyin, biz yaparız” dedi ve harekete geçti. Tekstil fabrikasını belediyenin imkânlarıyla bitirdi. Sonra da pazarlık usulü ihale ile ihaleyi verdiği ancak iş yaptırmadığı Ar-Ya isimli şirkete fabrikanın işletme ihalesini verdi.

YOLU BELEDİYE YAPIYOR, RESMİYETTE İHALECİ FİRMA YAPTI GÖZÜKÜYOR

Parke taşı ihalesini de yine belediye kendi imkânlarıyla yaptı. Belediye işçileri yollara çıkıp parke taşı döşedi. Yine 21/B ile yapılan ihalede kilit taşları Berwarî'ye (Pervari) götürülerek satıldı. AKP’li Sezer, Miçaros (Yoldöndü) köyünün yolunu belediyenin imkânlarıyla yaptı ama resmiyette bu yolu ihale firması yaptı diye gözüküyor. Bu kadar işi yapmış görünen ama aslında yapmayan Ar-ya firmasının iş deneyim belgesi bulunmuyor ve tamamen sahte evraklarla çalışıyor. 

Konuya ilişkin bilgi veren yurttaşlar, AKP’li Sezer’in Ar-Ya isimli firma ile ortak olduğunu ve beraber çalıştıklarını söylüyor. HDP’li Belediye Meclis üyeleri ise Belediye Başkanı Murat Sezer’in bu konularda meclise herhangi bir bilgi vermediğini ve düzenlenen evrakların da kendilerinden gizlendiğini söyledi.

İSMİ SIK SIK YOLSUZLUKLARLA GÜNDEME GELİYOR

AKP’li Sezer’in ismi sık sık bu iddialarla gündeme geliyor. Sezer, 2020 yılında ihale verdiği bir firmanın yetkilileri ile anlaşamayınca bıçaklı saldırıya uğramış ve ağır yaralanmıştı. Sezer, ayrıca kolundaki 300 bin TL’lik saat ile gündeme gelmiş ama daha sonra bunu inkâr etmişti.