Güney Kurdistan’a geçirilen DAİŞ çetelerinin sicilleri deşifre edildi

KDP’nin Türk devleti ortaklığıyla görevlendirilip Güney Kurdistan’a geçirdiği DAİŞ çetelerinin sicilleri deşifre edildi.

Türk devletinin KDP desteğiyle Metina, Amêdiye ve Duhok hattına götürülmek üzere Efrîn’de eğittiği 800’den fazla DAİŞ çetesi Güney Kurdistan merkezli Spee Media sitesi tarafından deşifre edildi.

İşgalci Türk devletinin Metina ve Amediye hattındaki saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çeken Spee Media, Türk devletinin 800’den fazla Suriyeli paramiliter çeteyi Türk ordusu üniforması içinde getirmeyi planladığını belgelerle ortaya koydu.

SİCİLLERİ DE YAYIMLANDI

Belgede, işgalci Türk devletinin önümüzdeki günlerde Güney Kurdistan’a getirmeyi planladığı 416 Suriyeli paramiliter çetenin sicil bilgileri yer alıyor. Bir kısmı gönderilen çetenin Efrin merkezinde MİT tarafından eğitildiği ve toplam sayılarının 800’den fazla olduğu öğrenildi.

Haberde bu çetelerin, işgalci Türk devleti tarafından son yıllarda Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ve Halk Savunma Birlikleri’ne (HPG) karşı savaşmak için kullanıldığı belirtildi.

Spee Media internet sitesine göre, bu güçlerin bir kısmı halen Türkiye tarafından Efrin’de eğitiliyor ve eğitim ağırlıklı olarak küçük ve orta silahlar üzerinden veriliyor. Spee Media söz konusu DAİŞ çetelerinin isim listesini de yayımladı.