HDP Çelê’de seçime hazır

HDP Hakkari ve ilçelerinde seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. HDP Çelê (Çukurca) İlçe Eşbaşkanı Fahrettin Dervişoğlu, bu seçime hazır olduklarını, iktidarı Çukurca’da tabela partisi yapacaklarının söyledi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) 2023 Genel Seçim çalışmalarına başladı. Her seçimde HDP’nin birinci parti çıktığı Hakkari ve ilçelerinde 2023 Genel Seçimlerine de iddialı giriyor. HDP, Hakkari ve ilçelerinde seçim çalışmalarına başladı.

HDP Çelê (Çukurca) İlçe Eşbaşkanı Fahrettin Dervişoğlu, seçim startını iki aydır önce başlattıklarını söyledi.

Yönetim ve üyelerden oluşan beş komisyon oluşturulduğunu ve dönüşümlü olarak her mahalleye ziyaretler yapıldığını söyleyen Dervişoğlu, “Kurduğumuz köy komisyonlarımız ayrı olarak çalışmalara devam ederken, yönetimimiz köy ziyaretlerine devam etmektedir” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini ifade eden Dervişoğlu, şu ifadelerde bulundu: “Seçim komisyonları tekrar yeniledik, okul sorumlularını ve sandık görevlilerinin eksik yönlerini derledik. Seçim komisyonu ve okul sorumlularıyla toplantılar yapıldı. Seçim komisyonundaki arkadaşlara eğitim verildi, eksik yönlerimiz tespit edildi. Kadın çalışmalarımız düzenli bir şekilde yapılmaktadır, kadına şiddet paneli ve toplantıları yapmaya devem ediyoruz. İlçe merkezindeki kadın arkadaş ve yöneticilerimize eğitim verildi. Partideki kadın arkadaşlara parti içi tüzük eğitimleri yapıldı. Kadın arkadaşlarımız mahalle ziyaretleri yapıldı ve çalışmalarımız devam etmektedir.”

ONLARI SANDIKLARA GÖMECEĞİZ

Çukurca halkı her zaman olduğu gibi bu seçimde de coşkusunu artırarak, merakla seçim zamanını beklediğini söyleyen Dervişoğlu, “Çukurca’daki seçmen kitlesi yerel seçimden ziyade genel seçime daha çok katılım sağlanmaktadır. Eski seçimlere baktığımızda aldığımız oy oranı daha yüksek görmekteyiz yerelde yüzde 55 oy ile kalırken genel seçimde bu oran yüzde 90’ları bulmaktayız. Bu seçimde de aynı başarıyı gösterecek güçteyiz ve onları sandıklara gömeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇUKURCA HALKI, HDP’NİN YANINDA

Başta Çelê halkı olmak üzere tüm Hakkari halkının HDP’nin yanında olduğunu dile getiren Dervişoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi: “Halkımız yanımızda olduğunu hissediyoruz. Tüm faşist, yasakçı engellemelere rağmen halkımızın yanımızda olduğunu her zaman hissediyoruz, bundan şüphemiz yoktur.  Her şeye rağmen dimdik ayaktayız, hiçbir zaman geri adım atmadık. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de halkımız bizleri desteklemeye devam ediyor. Türkiye’nin geleceği için Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik siyasi gibi çöküntülerin bir nebze iyileşeceğini, Türkiye'ye demokrasi gelmesi ümidimiz devam edecektir. Bundan en büyük pay biz HDP’lilere düşecektir.  Çünkü en fazla mağdur olan taraftayız. Türkiye demokrasisi için kritik bir virajdayız, bunun da kilit partisi HDP’dir. Her seçimde olduğumuz gibi bu seçimde olmadığımızdan çok daha hazırız ve güçlüyüz. Bu seçimde sandıkların tamamında oy patlaması yapacağız.”