HPG: 12 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, askeri araç imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, Metîna’ya asker takviye etmeye çalışan işgalcilere ait Reo tipi askeri araca sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 12 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, araç da tamamen imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi “İşgalci Türk ordusunun Bakurê Kurdistan’daki operasyonları ve Medya Savunma Alanları’na dönük saldırıları devam etmektedir. Metîna’ya asker takviye etmeye çalışan işgalcilere ait Reo tipi askeri araca dönük eylem gerçekleştirilmiş, 12 işgalci cezalandırılırken, araç da tamamen imha edilmiştir” dedi.

HPG, gerçekleştirilen eylemin ve işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgiyi paylaştı:

“Metîna bölgesi;

“Girê Hakkarî Direniş Alanı’na asker takviye ederek burada konumlanmaya çalışan işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. 11 Haziran saat 04:30’da Reo tipi askeri araç sabotaj taktiği ile hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde araç tamamen imha olurken içindeki 12 işgalci de cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu sadece 2 kaybını itiraf etmiş, diğer kayıplarını ise gizlemiştir. İşgalci Türk ordusu 12 Haziran günü imha olan aracın enkazını kaldırmıştır.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

Girê FM Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler 12 Haziran’da güçlerimizce 3 kez hedeflenerek darbelenmiştir.

Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler 13 Haziran’da güçlerimizce 2 kez ağır silahlar ile hedeflenerek darbelenmiştir.

Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler alanda mevzilenmeye çalışırken 14 Haziran saat 06:30’da hareketli timlerimizce ağır silahlar ile hedeflenerek darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

13 ve 14 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanı, Metîna’nın Golka, Xakurkê’nin Goşînê, Rostê ve Sinînê alanları, Garê’nin Deşta Kafya alanı ile Qendîl’in Dola Bolê alanı 12 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

12 ve 13 Haziran’da Zap’ın Sîda Direniş Alanı, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Amediyê ve Girê Bahar Direniş Alanları, Metîna’nın Girê Hakkarî, Gundê Şêlazê ve Golka alanları 318 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci Türk ordusu 13 Haziran’da Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki ve Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki mevzilerimize saldırıp, kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.”