HPG: 2 işgalci cezalandırıldı, 4 mobesse imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemde 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 4 mobesse kamera imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

Xakurkê bölgesi;

3 Şubat saat 13:30’da Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler koordineli gerilla eylem taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Birinci eylem kolu; mevzi yapan işgalcileri orta otomatik silahlar ile hedefleyerek vurdu. İkinci eylem kolu da; işgalcileri suikast taktiği ile hedefleyerek vurdu. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırıldı ve 4 mobesse kamerası imha edildi.

3 Şubat saat 13:50’de Girê Şehîd Kamuran’daki işgalciler ağır silah taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

2 Şubat saat 12:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun patlayıcı yüklü dron ve yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Ocak’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimiz 2 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

1 Şubat’ta Zap bölgesinin Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Ocak, 1, 2 ve 3 Şubat’ta Qendîl bölgesinin Boblîska, Kortek, Dola Şehîdan alanı 5 kez, Garê bölgesinin Yekmalê, Girê Sîser, Girê Reşît alanı 5 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Serê Metîna, Bêşîlî alanı 5 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 7 kez, Xakurkê bölgesinin Ava Lolanê, Şehîd Şerîf alanı 3 kez olmak üzere toplam; 26 kez savaş uçakları ile bombalandı.

2 Şubat’ta Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”