GÖRÜNTÜLÜ

HPG 2 şehidin kimliklerini açıkladı

Xakurkê’de 2 gerillanın şehadete ulaştığını açıklayan HPG, “ve onlar şahsında tüm şehit yoldaşlarımıza layık olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” dedi

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehadete ulaşan gerillalara ilişkin şunları belirtti:

“27 Nisan 2024 günü Xakurkê bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında Piling ve Rûbar yoldaşlarımız şehitler kervanına katıldı.

Tarihi direnişlerle örülü Germiyan halkının yiğit evladı Piling yoldaşımız, dürüst ve sade kişiliği ile tüm yoldaşlarının gönlünü kazanan Apocu bir militan olmayı başardı. DAİŞ çete saldırıları ve TC devletinin işgal operasyonlarının başladığı bir dönemde özgürlük saflarına koşan Piling yoldaşımız, toplumsal refleksi sayesinde mücadele saflarında yer alarak tarihsel görevini yerine getirdi. Yer aldığı her çalışmada üstlendiği görev ve sorumlulukların bilinciyle katılım sağlayan ve mutlaka başarıyı amaçlayan Piling yoldaşımız, mücadelesini zirvede tamamlayarak halkımızın özgürlük tarihine geçti.

Rojava Özgürlük Devrimi sürecinde kahramanca savaşarak şehadete ulaşan yoldaşlarımızdan etkilenerek ve kendini borçlu hissederek gerilla saflarına katılmaya karar veren Rûbar yoldaşımız, pratiği ile örnek bir militan olmayı başardı. Düşmana karşı büyük bir öfkesi ve kini olan yoldaşımız hesap sorma yerinin gerilla safları olduğunu bilerek yüzünü özgür dağlara döndü. Her şart altında Parti çizgisinin yaşamsallaşması için yoğun çaba içinde oldu. Son nefesine kadar mücadele ederek şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için kararlı bir duruş gösterdi. Görevlerini layıkıyla yerine getirdi.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında her anını dopdolu yaşayarak “Özgür Önderlik Özgür Kurdistan” için mücadele veren Piling ve Rûbar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Piling ve Rûbar yoldaşlarımızın ardılları olarak mücadelemizi büyüteceğimizin ve onlar şahsında tüm şehit yoldaşlarımıza layık olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Piling Germiyan
Adı Soyadı: Karwan Nazim Heme Xerîb
Doğum Yeri: Germiyan
Anne – Baba Adı: Sevbo – Nazim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Nisan 2024 / Xakurkê

 

Kod Adı: Rûbar Agirî
Adı Soyadı: Hesen Hesen
Doğum Yeri: Dirbesiyê
Anne – Baba Adı: Xedîce – Şêxmûs
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Nisan 2024 / Xakurkê

 

PILING GERMIYAN

Piling yoldaşımız Kelar’da yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin yurtsever olmasından dolayı Kürt kültürüne ve ahlakına bağlı biri olarak yetişti. Daha erken yaşta Kurdistan coğrafyasında yaşanan savaşı sorgulayan yoldaşımız her zaman çelişkiler yaşadı. Ailesine ekonomik anlamda destek olmak için çalışan yoldaşımız, emek olgusuyla erkenden tanıştı. Sistemin gençliğe belirlediği kuralları kabul etmeyen yoldaşımız, daha gençlik yıllarında Hareketimize sempati duymaya başladı. Tanıdığı bazı yoldaşlarımızın yaşam duruşundan derinden etkilendi. Gençlik çalışmalarında yer alarak mücadelemize ilk adımını atan yoldaşımız, örgütleme çalışmalarında yer alarak moralli bir katılım sergiledi. Gençliğin enerjik yapısını ve hiperaktif özelliklerini kendinde somutlaştırarak katıldığı her çalışmada başarı elde etti. Şehir çalışmalarında yer aldığı süre boyunca kendini her anlamda derinleştirerek ve mücadele azmini büyüterek katılım için yoğunlaşmalarını derinleştirdi. DAİŞ çetelerinin hem Başûrê Kurdistan hem de Rojava’da halkımıza karşı yapmak istediği katliamlara karşı duyarlı olan yoldaşımız, bu saldırılara mutlaka cevap verilmesi gerektiğini düşündü. Özellikle Şengal’de Êzidî halkımıza yapılan soykırımın intikamını alma arayışında olan yoldaşımız, bunun gerilla saflarına katılarak mümkün olacağı kanaatine vardı. Bu temelde özgür dağlara ulaşan Piling yoldaşımız 2015 yılında Qendîl bölgesinden gerilla saflarına katıldı.

Xakurkê bölgesinde yeni savaşçı eğitimi alan Piling yoldaşımız, gerilla ve dağ yaşamına kısa sürede adapte oldu. Eğitim zeminlerini kendini geliştirme fırsatı olarak değerlendirerek hem askeri hem de ideolojik konuda gelişim gösterdi. Eğitimlerde sorgulayan ve merak eden yapısı sayesinde yoldaşlarının dikkatini çekti. Bilgiye susayan ve sistem okullarında okuduğu her şeyi sorgulayan Piling yoldaşımız, Önderliğimizin savunmaları ve kişilik çözümlemeleri üzerine yoğunlaştı. Parti kültürüne ve gerillanın doğayla iç içe yaşamasına hayran kalan yoldaşımız, yaşamda her zaman moralli ve heyecanlı bir militan oldu. Kendisi açısından hata ve eksikliğe yer vermeyi kabul etmeyerek her zaman daha iyiye odaklandı.

Xakurkê bölgesinin muhteşem doğası karşısında büyülenerek her yere gitmeyi ve bu güzel coğrafyayı öğrenmek istedi. Şehadetine kadar Xakurkê bölgesinde mücadele eden yoldaşımız, burada ayak basmadık yer bırakmadı. Pratik çalışmalarda belli bir yetkinlik kazanan Piling yoldaşımız, yoldaşlarının yükünü hafifletmeyi temel amaç edindi. PKK yaşamına dair yaptığı bir değerlendirmede, “Nasıl yaşadığımı anladım. Bundan sonra nasıl yaşamam gerektiğini anladım. Asker olmayı ve insana değer vermeyi öğrendim” diyen Piling yoldaşımız, Önderliğimizin “Nasıl yaşamalı” perspektifi üzerine yoğunlaşarak kendini tamamen Partiye ve şehitlere adamayı en büyük amacı haline getirdi. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılara karşı sürekli savaşın yoğun yaşandığı bölgelere gitmeyi öneren yoldaşımız, böylece tarihi görevlerini yerine getirmek istedi. Askeri alanda yetkinlik kazanan yoldaşımız, yeni dönem gerilla taktiklerini uygulamak için her zaman yoğunlaşma içerisinde oldu. Her göreve ve her şartta hazır bir gerilla olarak düşmana büyük darbe vurmak için önerilerde bulunan yoldaşımız, düşmanın Xakurkê bölgesinde yapmak istediği işgal operasyonlarına karşı yürütülen hazırlıklarda büyük bir emeğin sahibi oldu. Fedakarlığı ile emekçi kişiliğiyle tüm yoldaşlarına örnek olmayı başaran yoldaşımız, her anında şehit yoldaşlarına layık olmanın çabasında oldu.

Gerilla yaşamına Xakurkê bölgesinde ilk adımını atan Piling yoldaşımız, son nefesine kadar bu bölgede mücadele ederek büyük emek verdi. Mücadele azmini her geçen gün arttırarak düşmanın amaçlarına ulaşmaması için en zorlu görevlere kendini önerdi. Eğitim süreçlerindeki öğrenme arzusu ve askeri alanda uzmanlaşma isteği sayesinde başarılı bir militan olarak mücadele tarihimizdeki yerini aldı. Yeni dönem gerilla taktiklerinde derinleşerek sürece cevap olma arayışları olan Piling yoldaşımız, Parti çizgisinden taviz vermeden yürüyen bir militan oldu. Kendine rehber edindiği şehitler ve Önderlik gerçeğine bağlı kalarak tereddütsüz katılımıyla fedai yaşamı kendinde somutlaştırdı. 27 Nisan 2024 günü Xakurkê bölgesinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşan Piling Germiyan yoldaşımız, biz ardılları için Apocu bir militanın takip etmesi gereken yolun en somut örneği oldu.

 

RÛBAR AGIRÎ

Rûbar Agirî yoldaşımız Dirbesiyê’de yurtsever bir ailede dünyaya gözlerini açtı. Ailesinin yurtsever olması Kurdistan Özgürlük Hareketi’ni erken yaşta tanımasına vesile oldu. Önderliğimizin yıllarca emek verdiği devrimin tohumlarının filizlendiği Rojava’da büyüyen yoldaşımız, Hareketimize karşı sempati duydu. Yakın çevresinden gerilla saflarına katılımların olması ve DAİŞ çetelerinin halkımıza yönelik saldırılarını yoğunlaştırması, arayışlarını derinleştirmesine neden oldu. Her Kürt genci gibi erken yaşta savaşın içinde kendini bulan yoldaşımız, mücadele saflarındaki yerini almak istedi. Bir süre gençlik çalışmalarında yer alan yoldaşımız, iddiasını büyüterek gerilla saflarına katılmak için arayışlara girdi. DAİŞ çetelerinin Rojava ve Şengal’de halkımıza uygulamak istediği soykırımın tanıklarından olan Rûbar yoldaşımız vicdani olarak arayışlarını derinleştirerek düşmandan intikam almak istedi. Serêkaniyê’de yeğenin şehadete ulaşmasıyla 2014 yılında katılım kararı verdi. Hareketimizin temel güç kaynaklarından özgür dağlara ulaşmak için yoğun çaba sarfetti. 2014 yılında Avaşîn bölgesine geçen yoldaşımız, yeni savaşçı eğitimini almadan Qendîl bölgesine geçmek zorunda kaldı. Yoldaşlarının operasyondan dolayı onu koruması ve eğitimi için farklı bir alana göndermesinden etkilendi ve yeni bir savaşçı olmasına rağmen kendini savaş alanına önerdi.

2015 yılında Qendîl bölgesinde yeni savaşçı eğitimi alan Rûbar yoldaşımız, kısa sürede bulunduğu alana ve yaşama uyum sağladı. Eğitimlerde Partimizin mücadele tarihi ve Kurdistan tarihinde yaşanan kahramanlıklardan etkilendi. Zamanını okuyarak ve tartışarak geçiren Rûbar yoldaşımız, beklenenden daha iyi bir gelişme gösterdi. Yeni savaş eğitiminden sonra Qendîl bölgesinde pratik yürüttü. Eğitimlerde öğrendiklerini uygulamak için fırsat buldu. Askeri yönden eksiklerini tamamlamak ve dönem görevlerine ve halkımızın beklentilerine cevap olmak için 2018 yılında suikast branşında uzmanlık eğitimi aldı. Profesyonel bir gerilla olmak için yoğunlaşmalarını derinleştirdi. Dönem taktiklerini uygulayarak düşmana büyük darbeler vurmayı kendine hedef yapan Rûbar yoldaşımız, eğitim boyunca eksiklerini analiz etti ve büyük sonuçlar çıkardı. Eğitimde yaşadığı derin yoğunlaşmalarla kişiliğini çözümleyerek yeni çıkışlar yapmak için önemli çabaları oldu. İdeolojik anlamda da kendini geliştirdi. Aldığı uzmanlık eğitimiyle askeri anlamda yetkinleşen yoldaşımız, sürece hazır bir gerilla oldu. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan Rûbar yoldaşımız, profesyonel bir gerilla olarak Qendîl bölgesinde bir süre kaldıktan sonra düşman saldırılarının yoğun olduğu Xakurkê bölgesine geçti. Şehadete ulaşan yoldaşlarının intikamını almak ve işgalcilerin saldırılarına cevap olmak için kesin başarı dışında hiçbir şeyi kabul etmeyen yoldaşımız, kararlı bir duruşun sahibi oldu. TC devletinin işgal saldırılarını sadece gerilla direnişinin kıracağına inanan Rûbar yoldaşımız, bunun da fedailik çizgisinde mücadele etmekten geçtiğinin bilincinde oldu. Bu temelde mücadelesinin her anında bulunduğu her yerde şehitlerin mirasını büyütmek için soluksuz bir savaş verdi.

27 Nisan 2024 günü Xakurkê bölgesinde gerçekleşen işgalci TC saldırısında şehadete ulaşan Rûbar Agirî yoldaşımız, Apocu fedai bir militan olarak mütevazı, kararlı ve sade katılımıyla örnek bir Apocu militan olmayı başardı. Yoldaşları olarak Rûbar yoldaşımızın bizlere devrettiği özgürlük mücadelesini onun şahsında tüm şehitlerimize layık olabilmenin bilinciyle zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz.”