HPG: 4 dron ve 1 mobesse imha edildi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın Zap alanında gerçekleştirdiği eylemlerde 4 dron ve 1 mobesse kamera imha edildi.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

18 Haziran saat 18:00’da Girê FM Direniş Alanı’nda dolanan işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü.

19 Haziran saat 15:40’ta Girê FM Direniş Alanı’nda dolanan işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü.

17 Haziran saat 10:32’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nda dolanan işgalcilere ait 1 dron suikast taktiği ile vurularak düşürüldü.

17 Haziran saat 23:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

18 Haziran saat 13:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

19 Haziran saat 07:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silah ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

19 Haziran saat 18:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

18 Haziran saat 05:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

18 Haziran saat 15:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda dolanan işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak düşürüldü. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

19 Haziran saat 09:25 ve 17:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mobesse kamera sistemi kurmak isteyen işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

18 ve 19 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ve 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

17, 18 ve 19 Haziran’da Qendîl bölgesinin Newroz, Girê Zergelê, Sîlê alanları 4 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Lolan, Kendekola alanları 5 kez, Garê bölgesinin Girê Zengil, Girê Reşît alanları 2 kez, Metîna bölgesinin Dergelê Direniş Alanı 1 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanları 4 kez olmak üzere; toplam 16 kez savaş uçakları ile bombalandı.

18 ve 19 Haziran’da Metîna bölgesinin Şêlazê Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”