HPG: İşgalci Türk ordusu kayıplarını gizliyor ve yalan söylüyor

HPG, Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nda Türk ordusunun açıkladığı 3 isim dışında Yasin Kayul ve sözleşmeli er İsmail Yılmaz’ın da cezalandırıldığını belirterek, özel savaş medyasının yalanlarını açığa çıkarmaya devam edeceklerini vurguladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, verdiği asker kayıplarını Türkiye kamuoyundan gizleyerek Türk ordusunu başarılıymış gibi gösteren özel savaş medyasını bir kez daha deşifre etti.

Açıklamada, “Güçlerimiz, partimiz PKK’nin kuruluş gününde ve yıl dönümünde başarılı bir şekilde Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu gerçekleştirdi ve işgalci Türk ordusuna ağır bir darbe vurdu. Güçlerimiz bu devrimci operasyonda işgalcilerin bulunduğu tepeyi büyük bir fetih ruhuyla tamamen düşürerek 18 işgalciyi cezalandırdı. Ancak işgalci Türk ordusu ve özel savaş medyası yaşadığı hezimeti ve verdiği kayıpları Türkiye kamuoyundan gizledi. Özel savaş temelinde sürekli olarak masa başında yalan haberler ile gerillaya çokça kayıplar verdirildiği öne sürülmekte, TC’nin kayıpları ise tamamen gizlenerek işgalci Türk ordusu başarılıymış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Ancak başta Türkiye halkları ve tüm kamuoyu bilmelidir ki; Türk devleti ve onun özel savaş medyası yalanların arkasına sığınarak herkesi aldatmaktadır. Halen güçlerimizin elinde bulunan ve bilgilerini daha önce kamuoyunun bilgisine sunduğumuz kendi askerlerinin cenazelerine bile sahip çıkmamaktadır” denildi.

Türk devletinin Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’ndan sonra da aynı yönteme başvurarak sadece 3 kaybını açıklayarak diğerlerini gizlediği kaydedilen açıklamada, “Bu devrimci operasyonda Türk ordusunun isimlerini açıkladığı Necdet Çalış, Emrah Gündüz ve Fevzi Kızıltaş isimli askerler dışında, Yasin Kayul ve 1999 Şanlıurfa doğumlu piyade sözleşmeli er İsmail Yılmaz’ın da cezalandırıldığı güçlerimiz tarafından netleştirilmiştir” denildi.

“Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nda işgalci Türk ordusuna ağır bir darbe vurulduğu gibi, Türk özel savaş medyasının yalanlarını bir kez daha açığa çıkarıp Kurdistan’da yaşanan savaşın hakikatini gözler önüne sermiştir” şeklinde devam eden açıklamada, gerçekleştirilen eylemlerin ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırıların ayrıntılara dair şu bilgiler verildi:  

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi

* 26 Kasım günü saat 16:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerimizi bombalamak isteyen 1 patlayıcı yüklü dron, havada vurularak imha edildi.

* 26 Kasım günü saat 12:00, 14:30, 16:00, 19:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ağır ve orta otomatik silahlar ile müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

* 26 Kasım saat 16:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

* 26 Kasım saat 10:00 ve 16:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 2 işgalci cezalandırıldı.

Xakurkê bölgesi

* 27 Kasım saat 10:45’te Girê Şehîd Heqî alanındaki işgalciler, ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. İşgalcilerin bulunduğu 1 mevzi imha edildi ve bu mevzideki 3 işgalci de cezalandırıldı.

Metîna bölgesi

* 26 Kasım saat 09:20’de Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlar ile gerçekleştirdiği saldırılar

* 26 Kasım’da Metîna bölgesinin Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 1 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar

* 26 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 1 kez, Metîna bölgesinin Gundê Şêlazê, Golka, Gundê Dergelê alanı 3 kez olmak üzere; toplam 4 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgeleri toplarla bombalandı.