HPG: Halkımızın gurur kaynağı oldular

Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’nda şehadete ulaşan 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Fedaice ve tereddüt etmeden savaşarak ve kahramanca şehadete ulaşarak halkımızın gurur kaynağı oldular” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu şehitlerine ilişkin şunları belirtti:

“14 Ocak 2024 günü yaptığımız açıklamada Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’nda Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle savaşan Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımızın şehadete ulaştığını açıklamış, yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgilerinin yurtsever halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacağını belirtmiştik.

Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’na profesyonellikleri, fedai vuruş tarzları ve yüksek cesaretleriyle katılan seçkin Apocu militan yoldaşlarımız direnişleriyle 2024 yılının mücadele çizgisini belirlediler. Sara, Rûken, Rojhat, Erdal ve onlarca fedai yoldaşımızın yeni dönem gerilla taktikleri ve paha biçilemez emeklerle yarattığı mücadele çizgisinin ardılı ve sürdürücüsü olan Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımız da, mücadele tarihimize adlarını başarılar yaratarak yazdırmasını bildiler. Apocu ölçülerde yaşam, askeri disiplin, devrimci ciddiyet, azim, fedai ruh ve hedefe kilitlenmenin zafere ulaşmanın anahtarı olduğunu başarılı pratikleriyle ispatlayan Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımız, her türlü zorluğu aşarak ve olmazı olur kılarak işgalci orduya en ağır darbeleri vurmayı başardılar.

Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımız gibi öncü fedai militanların değerli aileleri ve yurtsever Kürt halkı kahraman evlatları ile ne kadar gurur duysa yeridir. Çünkü onlar halkımızın özgür bir ülkede yaşayabilmeleri için fedaice ve tereddüt etmeden savaşarak ve kahramanca şehadete ulaşarak halkımızın gurur kaynağı oldular. Yoldaşları olarak biz de, Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz. Serxwebûn ve Rizgar yoldaşlarımızın Özgür Önderlik Özgür Kurdistan yürüyüşlerini her zamankinden daha büyük bir iddia ve kararlılıkla sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serxwebûn Serhed
Adı Soyadı: Sefa Altunay
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Mecbure – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Ocak 2024 / Zap

 

Kod Adı: Rizgar Çavreş
Adı Soyadı: Ronîcan Hemo
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Hamide – Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Ocak 2024 / Zap

 

Serxwebûn yoldaşımız, sömürgeci Türk devletinin halkımızı soykırıma uğratma saldırıları karşısında direnen Serhed halkımızın başlattığı Agirî Direnişi’ne katılmak için yola çıkan ve namertçe bir komployla katledilen Heyderan aşiretinin öncüsü Kor Husên Paşa’nın ailesinin bir ferdi olarak yaşama gözlerini açtı. Osmanlı devleti ve ardılı olan sömürgeci Türk devleti yürüttüğü politikalar ile halkımızı kendi kirli amaçları için kullanmayı temel hedefi haline getirdi. Amacına ulaştıktan sonra cumhuriyetin kurulmasında büyük fedakârlık sergileyen, birçok cephede savaşan Kürt halkı, işgalci zihniyet tarafından tarihin en acımasız asimilasyon, inkar ve imha saldırılarıyla yüz yüze kaldı. Türk devleti Serhed bölgesinin önde gelen yurtsever Heyderan aşiretine bağlı Torun ailesine de on yıllarca baskı uyguladı ve en ağır zulümlere maruz bıraktı. Ancak Kor Hisên Paşa’nın oğulları Agirî Direnişi’ne katılıp sürdürürken, torunları da bugün Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılarak yurtseverlik çizgisini devam ettirmektedir.

Soykırım kıskacında can çekişen halkımızı yeniden dirilten Rêber Apo’nun yaşam felsefesiyle birlikte Serxwebûn yoldaşımızın ailesi de PKK’nin öncülük ettiği mücadele ile gönül bağları kurdu ve derin sempatisi gelişti. PKK ile tanışan Serxwebûn yoldaşımızın yurtsever ailesi, gelişen ve büyüyen bu kutsal direniş karşısında sessiz kalmayarak, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı katılımlarıyla selamladı ve bu yurtsever ailenin birçok değerli ferdi gerilla saflarına akın etti. Serxwebûn yoldaşımızın dayısı Şehîd Sîpan (İlhami Taşkın) yoldaşımız, Torun ailesinden mücadele saflarına katılan ve şehadete ulaşan ilk yoldaşımız oldu. Daha sonra da bu değerli ailenin birçok seçkin evladı mücadele saflarına katıldı. Şehîd Sîpan’la birlikte partimiz PKK ile güçlü ve sarsılmaz bir bağ kuran yurtsever ailemiz, her katılımla bu bağını daha da güçlendirdi.

Agirî’nin Kosa köyünde, Torun ailesinin bir ferdi olarak dünyaya gelen Serxwebûn yoldaşımız da, kadim ve köklü ailesi gibi diline, kültürüne ve tarihine bağlı bir şekilde Kurdistanî değerleri özümseyerek büyüdü. Direniş ve savaşla bezenmiş yurtsever bir aile ortamında, sömürgecilerin hile ve yalanlarının farkında olan Serxwebûn yoldaşımızın kalbi ve beyni direniş ateşiyle büyüdü. Halkımızın çektiği acıları, insanlık dışı katliamları ve direnen Kürt gerçekliğini nenesinin anlattığı hikayelerden ve dengbêjlerden dinleyen Serxwebûn yoldaşımız, sömürgecilere karşı büyük bir öfke sahibi oldu. Zîlan deresinde savaş suçlusu Türk devletinin gerçekleştirdiği vahşeti anlatan nenesinin çektiği acılar Serxwebûn yoldaşımızın hafızasında her zaman diri kaldı ve intikam ateşine dönüştü. İlkokul eğitimini köyde tamamlayan yoldaşımız daha sonra eğitimini tamamlamak için sömürgeci Türk devleti tarafından Kürt gençlerini asimile etmek temelinde açılan yatılı okullara gitmek zorunda kaldı. Agirî, Bursa ve Ankara’da yatılı okullarda kalan Serxwebûn yoldaşımız, uzun zaman doğup büyüdüğü kutsal Kurdistan topraklarının hasretini çekti. Bu süreçte bir yanda sömürgeci devletin Kürt gençlerini asimile etme, özünden kopararak yok etme saldırılarına birebir şahitlik etti diğer yandan TC metropollerinde Kürt halkına karşı sistematik olarak geliştirilen baskıları yakından gördü. Bütün bu saldırılara rağmen toplumundan aldığı çocuk ruhunun saflığını, özünü korudu. Partimiz PKK’yi, Şehîd Sîpan üzerinden tanımaya başlayan yoldaşımız, Rêber Apo felsefesine ve Serhed alanında efsaneleşen gerilla mücadelesine karşı büyük bir ilgi duydu ve bulduğu her fırsatta Partimizi daha yakından tanımaya çalıştı.

Bedlîs’te üniversite eğitimine başlayan Serxwebûn yoldaşımız, 2009 yılında kuzeni Jêhat Serhat yoldaşımızın Mûş’ta şahadete ulaşınca arayışlarını daha derinleştirir ve mutlaka cevap olması gerektiğine inandı. Bu temelde Rêber Apo felsefesine daha fazla yoğunlaşan yoldaşımız sorularının cevabını bularak, vakit kaybetmeden gençlik çalışmalarına dahil oldu. Emeğiyle geçinmeyi esas alan Serxwebûn yoldaşımız bir yandan üniversitede okurken bir yandan da çalışarak kendi ayakları üzerinde durmak için çabaladı. Fakat üniversite ortamının ve kapitalizmin merkezine dönüşen kent yaşantısının kendisini her gün değerlerinden uzaklaştırdığı gerçekliğini gördü. Bu süreçte daha çok çalışmalara sarılan yoldaşımız, iki yıl boyunca milislik faaliyetleri yürütmesine rağmen bu mücadelesini yeterli görmeyerek, daha güçlü bir katılım sağlamadan sürece cevap olamayacağına inandı. Halkımızın acılarına cevap olmak ve özgür bir gelecek yaratmak için Rêber Apo’nun özgür birey ve özgür toplum ideolojisinin ışığında büyüttüğü hayalleriyle 2014 yılında Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katıldı.

SERXWEBÛN ARKADAŞ FEDAİLEŞMEYİ ESAS ALDI

Mücadele saflarına katılmadan önce şehitlerimizin mücadelesini derinlemesine inceleyen Serxwebûn yoldaşımız, Şehîd Zîlan’nın yaşamından, mücadelesinden ve eyleminden çok etkilendi ve Şehîd Zîlan’ın eylemini gerçekleştirerek düşmanı şoka uğrattığı 30 Haziran gününde direniş saflarına katılarak mücadele içinde takip edeceği yolu netleştirmiş oldu. Serxwebûn yoldaşımız fedailer çizgisinin takipçisi olup, yaşamında ve savaşımında daima fedaileşmeyi esas aldı. Serhed alanında gerilla saflarına katılan yoldaşımız, Bakurê Kurdistan’da gerillaya katılma ve ilk pratiğini yürütme şansına sahip oldu. Zorlu koşullara rağmen temel eğimini başarıyla tamamladı ve Tendurek’te etkili bir pratik yürüttü. Enerjik, samimi, çalışkan ve dürüst kişiliğiyle kısa sürede yoldaşlarıyla bütünleşti. Serhed alanında yürüttüğü başarılı pratik ardından Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız Avaşîn alanında gerillacılık pratiğini devam ettirdi. İdeolojik alanda derinleşen yoldaşımız aynı zamanda gerillacılık tecrübelerini yeni yoldaşlarına aktardı. Rêber Apo’nun yaratmak istediği yaşamın güzelliğine tanıklık ettikçe kendisini bu yaşamın bir parçası kılmanın büyük çabasını verdi. Anlama, öğrenme ve yeniyi yaratma çabası yoldaşımızın hızla gelişmesini sağladı. Her zaman kendisini eksik gören, kendisini tamamlamak, şehit yoldaşlarına layık bir yoldaş olmak için derin bir çabası olan Serxwebûn yoldaşımız, mücadele saflarında hızla fedaileşen yoldaşlarımızdan oldu. Serxwebûn yoldaşımız, öğrendiklerinin uygulayıcısı oldukça kendisindeki değişimlerin farkına daha çok vardı ve bu değişimleri daha büyük adımlarla güçlendirmeyi esas aldı. İdeolojik ve askeri bakımdan daha güçlü bir militan kişiliği kendisinde yaratarak, sürecin ruhuna denk bir duruş ve katılım sergileme hedefi yoldaşımızın gelişiminde büyük rol oynadı. Partimizin vereceği her görev ve sorumluluğu başarıya taşımak için kendisini sürekli hazır kıldı. ‘’Militan kişiliğe ulaşmak ve kadın yoldaşlarıma öyle bir zemin hazırlamak istiyorum ki, gelecek nesil aynı sorunları yaşamasın. Koşullar ne olursa olsun Parti içinde mücadele yürüteceğim ve düşmanı yenilgiye uğratmadan ölmeyeceğim’’ diyen Serxwebûn yoldaşımız, yaşamda ve savaşta sözünün takipçisi olmayı bildi. Aldığı eğitimlerle kendisini ve yaşamı daha çok sorgulayan yoldaşımız, süreç karşısında gelişen sorumluluk duygusuyla hep pratik alanlarda kalmayı, mücadele etmeyi ve savaşmayı esas aldı. Bu istemiyle 2018 yılında Heftanîn alanına geçerek emeği, yoldaşlığı ve her çalışmaya olan coşkulu katılımıyla yoldaşlarının yüreğinde büyük bir yer edindi. Burada gerçekleşen düşman saldırısında yaralandı ve tedavi için bir süre pratik sahalardan uzak kaldı. Ancak bu süreç Serxwebûn yoldaşımız için zor geçti ve bu durumu asla kabullenmedi. Çünkü bir an önce pratiğe gitmek, yeniden yoldaşlarıyla beraber savaşa katılmak için bu süreci hızla aşmak istedi. Serxwebûn yoldaşımız hep daha çok çalışmak, ileri gitmek, en önde savaşmak için ısrar etti. Bir insanın tüm değer yargılarını yeniden ele alarak kendisini, halkını, geçmişini, tarihini öğrenmeye başlaması ruhunun yeniden canlanması gibidir. Kökleri yeniden yeşerir, umutları filizlenir, düşleri boy verir. Serxwebûn yoldaşımız da artık kendisini, benliğini, ruhunu yeniden yaratmanın heyecanıyla yaşama katıldı. Bu yaşam heyecanı onun yaşama ve yoldaşlarına daha güçlü bağlanmasının temeli oldu. Kendisine verilen her görev ve çalışmayı başarma ve çıkan her zorluğu aşma iddiasıyla hep yüksek moralle çalışarak büyük emek verdi. Yoldaşları, onun bu anlamlı çabalarını gördükçe onunla beraber çalışma ve görev üstlenmeyi heyecanla karşıladı. Sade ve mütevazı bir katılımın sahibi olan Serxwebûn yoldaşımız her zaman fedaice yaşam tarzını esas alarak, gittiği her görev ve çalışmada da bu fedai ruhla kendisini çalışmalarına adadı. Aldığı akademi eğitimleriyle hem askeri hem ideolojik alanda büyük bir derinlik sağladı. 31 Aralık 2020 günü akrabası Serxwebûn Jêhat (Sinan Serhat) yoldaşımızın bir komplo sonucu şehit edilmesi Serxwebûn yoldaşımızın intikam duygusunu daha da büyüttü. Yaşanan bu şehadetleri şehitlerimizin anısını zafere taşımak için mücadelesini büyütmenin gerekçesi yaptı.

APOCU YEĞİT MİLİTANLARDAN OLDU

Serxwebûn yoldaşımız sömürgeci Türk ordusunun Şehîd Delîl Zagros Batı Zap bölgesinde başlattığı işgal saldırılarına karşı savaştı ve fedaice yürütülen direnişe katıldı. Büyük bir heyecanla direnişi tarihi direnişin bir neferi olan Serxwebûn yoldaşımız, işgalcilere ağır darbeler vuran Apocu yiğit militanlardan oldu. Yetkin bir savaşçı ve militan olarak üzerine düşen görevleri üstün bir başarıyla yerine getirdi. Birçok eylem ve devrimci operasyona katılan Serxwebûn yoldaşımız, 12 Ocak 2024’te yine en önde ve yiğit Apocu militanlarla birlikte ilerleyerek sömürgeci düşmandan on yılların intikamını almayı başardı. Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’nun başarıya ulaşması için her hücresini zafere adadı. Rizgar Çavreş yoldaşımızla birlikte işgalcilerin üzerine ilk giden oldu. Fedaice ve korkusuzca düşmanın mevzilerine yöneldi. Cesareti ve fedai ruhuyla ardı sıra peşinden gelen yoldaşlarına yol açtı. 61 işgalcinin cezalandırıldığı bu devrimci operasyonun zafere ulaşmasında büyük bir emek verdi. 

RIZGAR YOLDAŞ FEDAKARCA KATILIMIN SAHİBİ OLDU

Çete saldırılarına karşı geliştirdiği görkemli direnişle adını tüm dünyaya duyuran yurtsever Kobanê halkı kuşkusuz bunu yetiştirdiği birbirinden yiğit evlatlarına borçlu. Düşman saldırılarına karşı tarihten günümüze kadar her zaman direnişle kendisini var eden ve Kürt kimliğini koruyan Kobanê halkımız, direnişçi yapısını nesilden nesile aktararak devrimci bir kültür yarattı. Şîlan Kobanê ve Sadık Kobanê gibi değerli komutanları bağrından çıkaran ve halkımızın özgürlük mücadelesine öncü kılan Kobanê halkımız Şîlan ve Sadıkların ardılı binlerce evladını daha Kurdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına göndererek, halkımızın özgürlüğü için her türlü bedeli göze aldı. On yıllarca düşman işgali altında kalan ve özgürlüğe susayan Kobanê halkımız Rojava Özgürlük Devrimi ile kazandığı ve tattığı özgürlüğünü korumak için yediden yetmişe direniş içerisinde olarak tüm Kurdistan halkına örnek oldu.

Böylesi bir halk gerçekliği içerisinde şekillenen yurtsever bir ailede dünyaya gelen Rizgar yoldaşımız doğal olarak ailesinin ve yaşadığı çevrenin yurtsever ve Kürtlük değerlerine bağlı özellikleriyle büyüdü. Bu nedenle daha küçük yaşta Partimiz ve gerilla gerçekliğini tanıyan yoldaşımız, özellikle gerillanın halkımızın özgürlüğü için fedakarca yürüttüğü mücadeleden etkilendi. Bu nedenle daha erken yaşlarda gerillaya karşı sempati duyan yoldaşımız, ailesinden ve yakınlarından gerillanın kahramanlık destanlarını dinleyerek büyüdü. 2012 yılında Rojava Özgürlük Devrimi’nin gelişmesiyle birlikte Rêber Apo’nun fikirleriyle tanışan Rizgar yoldaşımız, gerillanın kahramanlık çizgisindeki mücadelesinin kaynağını daha iyi anlamaya başladı. Bu nedenle devrimin başlangıcından itibaren Rêber Apo gerçekliğini ve açığa çıkardığı yoldaşlık ilişkisini anlamak için sürekli çaba içinde oldu. Kendisini Rêber Apo’nun fikirleriyle eğitme olanağına kavuşan Rizgar yoldaşımız, yaşamının her anında kendisini halkımıza karşı sorumlu hissetti. Bu nedenle halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmeyi bir borç bilen yoldaşımız özellikle düşman saldırılarına karşı direniş saflarında yer almayı öncelikli bir görev olarak gördü. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halklarının özgürlüklerini sağlama ve kendisini yönetme hakkına yönelik işgalci saldırılarına karşı uzun bir süre mücadele eden Rizgar yoldaşımız, Türk devletinin ve çetelerinin geliştirdiği birçok saldırıya karşı fedaice halklarımızı savunmayı başardı. İşgalci Türk devletinin yenilgiye uğratılmadan Kürt ve Ortadoğu halklarının gerçek anlamda özgürleşemeyeceğini bilince çıkaran Rizgar yoldaşımız bunun da profesyonel bir mücadele ile mümkün olabileceğine inandı. Düşmanın aralıksız bir şekilde yürüttüğü saldırılarına karşı kesintisiz bir devrimci mücadelenin gerekli olduğunun farkında olan Rizgar yoldaşımız bunun da PKK saflarında gerilla mücadelesi ile başarılabileceğini düşündü.

Bu temelde yüzünü çocukluktan itibaren duyduğu ve hayalini kurduğu Kurdistan dağlarına dönen Rizgar yoldaşımız gerilla saflarına katıldı. Büyük bir istek ve bilinçle katıldığı gerilla ve dağ yaşamına uyum sağlamada zorluk yaşamayan yoldaşımız, adeta yılların gerillası gibi kısa sürede pratik çalışmalara katıldı. Fedakarca bir katılımın sahibi olan yoldaşımız her geçen gün kendisini daha da geliştirmeyi başardı. Askeri ve örgütsel anlamda belli bir tecrübesi olan yoldaşımız, Rêber Apo felsefesinde derinleşmeyi ve özünde özgürlüğe ulaşmak olan bu felsefeyi yaşamının temeli haline getirmeyi amaç edindi. Yoldaşımız sarsılmaz bir irade ve derinlikli bir yoğunlaşma ile bu amacına ulaşmak için emek verdi, çaba harcadı. Asla sıradan bir yaşamı kabul etmeyen Rizgar yoldaşımız, bir yaşam olacaksa o da özgür olmak zorunda diyerek her anını canlı, coşkulu ve yoldaşlarıyla paylaşım içinde geçirdi. Yoldaşlarına karşı duyduğu sevgi ve saygıyı tüm benliği ile hissettirmeyi başaran yoldaşımız bu nedenle yoldaşları tarafından da sevilen ve hep aranan bir yoldaş oldu.

APOCU MİLİTAN SORUMLULUKLARINI EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE YERİNE GETİRDİ

Bir özgürlük gerillası olarak halkımıza ve Önderliğimize yönelik saldırılara karşı her zaman duyarlı olan Rizgar yoldaşımız, soykırımcı Türk devletinden hesap sormak için her zaman çaba sahibi oldu. İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı cevap olabilmek ve soykırımcı saldırılarını kırmak için yeni dönem gerillacılığında yetkinleşmesi gerektiğini bilen yoldaşımız bu temelde bir dizi askeri uzmanlık eğitiminden geçti. İlk olarak suikast eğitimi alan yoldaşımız, bu alandaki istekli duruşu ve katılımı ile kısa sürede uzman bir suikastçı oldu. Fakat kişiliğinde gelişmeyi bir an bile durdurmayan yoldaşımız etkili bir savaşçı olabilmek için tüm branşlarda bilgi sahibi olması gerektiğini düşündü. Bu temelde ağır silah eğitimi de alarak profesyonel bir gerilla oldu. Aldığı askeri eğitimler ve ideolojik anlamda yaşadığı derinlikli yoğunlaşmalardan sonra artık soykırımcı Türk devletine karşı savaşma sırası geldiğini düşünen Rizgar yoldaşımız büyük bir istek ve ısrarla savaşın yoğun bir şekilde yaşandığı Şehîd Delîl Zagros Batı Zap bölgesine geçti. Buradaki zorlu pratiğe hemen dahil olan yoldaşımız durmak bilmeden ve yüksek bir tempoyla çalışma yürüttü. Yer aldığı her çalışmaya büyük bir ciddiyetle yaklaşan yoldaşımız mutlaka başarıyı hedefledi. Bunun için sabırla ve inatla mücadele eden yoldaşımız bu özellikleriyle tüm yoldaşlarında büyük bir güven duygusu oluşturdu. Artık Rizgar yoldaşımız bir çalışmaya el atmışsa mutlaka başarılacağı bilinirdi. Şehîd Delîl Zagros alanında birçok çalışmada yer alan yoldaşımız bu süreçte araziye hakimiyet sağlayarak düşmanın oluşturmaya çalıştığı denetimi boşa çıkarmayı bildi. Düşmanın tüm tekniğini duyarlı ve yaratıcı yöntemlerle boşa çıkarmayı başaran Rizgar yoldaşımız birçok önemli çalışmayı titizlikle yürütmeyi başardı. Savaşta zaferin önemli hazırlıkların sonucu olduğu gerçekliğini bilen Rizgar yoldaşımız bu amaçla yer aldığı her mücadele ortamında büyük bir fedakarlıkla tüm çalışmalara katılarak Apocu bir militan olarak sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmeyi bildi. Samimi ve duyarlı kişiliği sayesinde tüm yoldaşlarını hisseden ve onlara kopmaz yoldaşlık bağları ile bağlanan Rizgar yoldaşımız bu özellikleriyle tüm yoldaşlarınca sevilen, değer gören bir militan oldu. Bu nedenle düşman saldırılarında şehadete ulaşan her bir yoldaşının intikamını almak için işgalci Türk devletine karşı hep eylem halinde oldu. Geliştirilen birçok eylemde yer alarak bu eylemlerin başarıya ulaşması için fedaice ve cesaretle düşman üzerine gitti.

Rizgar yoldaşımız, son olarak yer aldığı Şehîd Helmet Dêreluk Devrimci Operasyonu’nda da kış mevsiminin tüm zorluklarını Apocu sarsılmaz irade ile aşarak düşman mevzilerine kadar ulaşmayı başardı. Burada düşmana vurduğu etkili ve ağır darbelerle adeta düşmanı bozguna uğratan yoldaşımız Apocu yüksek fedai ruhun 2024 yılına da damgasını vuracağının ispatı oldu.