HPG Komutanı Erdal: Gerilla Bradost halkını savunacaktır

HPG Xakurkê eyalet komutanı Bager Erdal, Türk devletinin saldırılarına karşı Güney Kürdistan ve özellikle Bradost halkını her zamankinden daha fazla savunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

HPG Xakurkê eyalet komutanı Bager Erdal, şehit Agirî ve şehit Pîroz hamlesi, Bradost'daki gerilla eylemlerini ve savaşta yaşanan son durumu ajansımıza değerlendirdi. Türk devletinin Güney Kürdistan'ı işgal etmek amacıyla özellikle Bradost'a yönelik başlattığı saldırıların devam ettiğini belirten komutan Erdal şöyle devam etti: "Bazı anlaşmalar sonucu Türk devletinin Güney Kürdistan'ı işgal etmesine müsaade edilmiş. Güney Kürdistan yönetiminin bu konuda bilgisi var, eğer onların izni olmasaydı ve birtakım görüşmeler yapılmasaydı bu işgal harekatı başlamazdı.

Amaçlarının PKK'yi ortadan kaldırmak olduğunu söylüyorlar ama PKK bahane, asıl amaçları bütün Kürdistan'ı işgal etmek. Hatta Mîsakı Milli sınırlarını aşarak birçok yeri işgal etmek istiyorlar. Çok kirli hesaplar devrede. Bunun çok iyi tahlil edilmesi ve bilinmesi gerekir."

'İŞGALİ TAMAMEN DURDURMAK İÇİN HAMLE BAŞLATTIK'

Türk devletinin işgaline karşı gerillanın Bradost'da başlattığı devrimci hamleye dikkat çeken komutan Erdal, "Geliyê Reş alanına işgal saldırıları başladığı zaman Agirî Mazlum Pirdoğan komutanlığında büyük bir direniş sergilendi. Agirî yoldaş her türlü işgale karşı Kürdistan toprağını savunmak için canını feda etti. Bradost'daki emeği çok büyüktü. Güney Kürdistan'dan işgalci güçleri tamamen yok edip atmak için yeni bir hamle başlattık. 27 Nisan günü şehit Agirî ve şehit Pîroz hamlesinin startını verdik" diye konuştu.

Tek bir işgalcinin Kürdistan topraklarında kalmaması için böyle bir hamle başlattıklarını ifade eden Komutan Erdal şunları belirtti: "İşgalci güçlere karşı her şartta direnmeye devam edeceğiz. Kürdistan topraklarında bu kadar kalmalarına izin vermeyeceğiz. Şüphesi bu hamle sadece Lêlikan bölgesi ile sınırlı kalmayacak, her zaman devam edecek."

'EYLEMLERDE HEVAL AGİRÎ'NİN DİRENİŞ RUHU VAR'

Gerillanın Lêlikan eylemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan komutan Erdal, "Son eylemlerimizde çok önemli sonuçlar alabilirdik, çünkü eylemlerde heval Agirî'nin direniş ruhu vardı. Heval Serdem de bu eylemde şehit düştü. Heval Agirî örneğinde olduğu gibi şehit Serdem de son anına kadar zafer için savaştı ve şehit düştü. Savaşta en ön tarafta yer almak için çok ısrar ediyordu. Lêlikan eylemi başlı başına başarılı bir eylem oldu. Türk ordusunun çok kayıpları oldu, bundan dolayı da bulunduğu alanın etrafında top atışları yaptı.

Havanın yağmurlu olmasından kaynaklı keşif uçakları kalkamadı. Savaş uçakları ile etrafı bombaladılar ama yine de bir sonuç alamadılar. Gerillanın direnişi Türk devletinin saldırılarını boşa çıkardı. Çaresiz kalan Türk ordusu da askerlerine moral vermek amacıyla savaş uçaklarını kaldırdı" diye konuştu.

'TÜRK DEVLETİNİN GÜNEY KÜRDİSTAN İŞGALİNİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ'

İşgalci Türk devletine karşı eylemlerinin ne ilk ne de son olacağını dile getiren Xakurkê eyalet komutanı Erdal, "Farklı hamlelerle eylemlerimiz devam edecek. Bundan sonra da şehit Agirî ruhuyla eylemlerimiz devam edecek. Türk devletinin Güney Kürdistan işgalini asla kabul etmeyeceğiz. Kürdistan topraklarında işgalcilerin rahat etmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Türk ordusunun Lêlikan ve Kevortê'de çok fazla ölüsü olduğunu hatırlatan komutan Erdal şöyle devam etti: "Etkili gerilla eylemleri sonucu düşman genellikle bölgeyi bombardımana tutuyor ama ona rağmen sonuç alamıyor. Bu da düşmanın ne kadar zor durumda olduğunu gösteriyor. Türk devleti teknik üstünlüğüne rağmen gerillanın karşısında çaresiz kalıyor. Zaten orduda yer alan askerler teknik üstünlüğe güveniyor. Ama gerilla Türk ordusunun teknik üstünlüğünü boşa çıkardıktan sonra artık bir adım ileri atamıyorlar."

'HALKIMIZI BİZDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORLAR'

Kürdistan gerillası olarak her zaman Bradost halkının yanında olacaklarını vurgulayan komutan Erdal son olarak şunları kaydetti: "Bradost halkının bu işgal girişimini PKK'ye yönelik bir operasyon olarak değerlendirmemesi gerekir. Bradost halkımızın kadim toprağıdır, bin yıllardır bu topraklarda yaşıyorlar. Düşmanın tüm saldırılarına rağmen halkımız topraklarını terk etmemeli. Düşmanın amacı bütün Kürdistan'ı işgal etmek.

Bradost halkımız bilmeli ki her zaman onları savunacağız. Eylemlerimiz halkımız da büyük bir moral yarattı. Bu eylemlerin ardından işgalci Türk ordusu halkımızı 'PKK'ye destek verirseniz evinizi bombalarız' diye tehdit etti. Türk ordusu bu tehditlerle Bradost halkını korkutmak ve bizden uzaklaştırmak istiyor. Halkımızın çıkarları için gerilla olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız."