HPG ve YJA Star güçleri PKK’nin kuruluşunu kutladı

Türk devletinin işgal saldırılarının sürdürüldüğü Metîna alanında YJA Star ve HPG güçleri, 27 Kasım PKK kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladı

Metîna’da düzenlenen kutlama töreninde YJA Star komutanlarından Sozan Mardin bir konuşma yaptı. Sozan Mardin konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm özgürlük savaşçılarının 27 Kasım PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Haki Karer şahsında özgürlük yürüyüşünün başladığını, PKK’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından şehitlere layık olmanın bir gereği olarak kurulduğunu belirten Sozan Mardin, “Bu dava sıradan bir dava değil. Bu dava şehitlerin kanıyla büyümüş bir davadır. Bunun içinde şehitlerimiz sayesinde örgütlü bir parti ve örgütlü bir ordu olduk. Bunların hepsi büyük bir inançla ve büyük bedellerle yaratıldı” dedi.

‘’PKK’NİN TEMELİ SAĞLAM ATILMIŞTIR’’

PKK’nin hiçbir zaman zayıflamadığını, gittikçe güçlendiğini belirten Sozan Mardin; “Çünkü PKK halkıyla birlik oldu. PKK ezilen halklar için kuruldu. Ve halkımız PKK sayesinde artık kendini gördü, ezilmiş bir halk olarak bu durumu kabullenmediler ve hakkı olanı almak için her gün sokaklarda direniş sergiliyorlar. Ve bununla gurur duyuyorlar” şeklinde konuştu.

Kurdistan Özgürük Gerillalarının Kürt halkının sesini duyduğunu ve halkın gerilla ve Abdullah Öcalan’a sahip çıkacağına dair inancının tam olduğunu belirten Sozan Mardin, “PKK'nin kuruluş yıl dönümünü halkımız ve direniş mevzilerinde direniş sergileyen bütün yoldaşlarımıza kutluyoruz” dedi.

Sozan Mardin’in konuşmasından sonra gerillalar, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarını attı. Gerillalar daha sonra halay çekerek 27 Kasım’ı kutladı.