KCDK-E’den acil eylem çağrısı

KCDK-E, “Kürt halkının soykırımını hedefleyen katliamcı Türk devleti işbirlikçi Barzani ailesinin desteğiyle her gün Kurdistan coğrafyasını kana buluyor” diyerek acil eylem çağrısı yaptı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Hewlêr'de KNK Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledildiği KNK Başûrê Kurdistan Temsilciliği dönük gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınadı. Türk devletinin Barzani ailesinin desteğiyle her gün katliamlar gerçekleştirdiğine işaret eden Kongre, “Acil olarak Başûrê Kurdistan temsilciliklerinin ve kurumlarının olduğu her yerde ve TC konsolosluklarının önlerinde protesto ve kınama eylemleri gerçekleştirmeye çağıyoruz” dedi.

KCDK-Ê’nin acil eylem çağrısı yaptığı açıklama şöyle:

Kürt halkının soykırımını hedefleyen katliamcı Türk devleti işbirlikçi Barzani ailesinin desteğiyle her gün yeni bir katliam gerçekleştirmektedir. Kanlı çete örgütü MİT’in cirit attığı Başûr topraklarını katil Türk ordusuna peşkeş çeken, onlarca askeri üssün kurulmasına izin veren Barzani ailesi Kürt halkının katliamına zemin sunmaktadırlar.

Kürt toplumunun karşısında katliamcı Hakan Fidan’la çekilmiş sarmaş dolaş pozları ile şov yapan KDP, Kürt halkının direnişini, binlerce şehidin bedel ödeyerek kazandığı mirası pazarlamaktan utanmamaktadır.

Türk devleti Kürtleri birbirleriyle çatıştırarak hedefine ulaşmayı ve Kürt soykırımını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Barzani ailesi, Türk devletinin soykırım saldırılarına izin vererek, katkı sunarak Kürt halkının değerlerini ve topraklarını peşkeş çekiyor. Kürt toplumu ibretle bu ihaneti izliyor ve bundan son derece rahatsızdır.

Son olarak bugün KNK'nin Hewlêr'de bulunan temsilcilik binasına dönük gerçekleştirilen silahlı saldırıda KNK Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün alçakça katledilmiştir. Eğer bu ihanet çizgisi son bulmazsa bu katliamlara yenilerinin ekleneceği açık-seçik ortadadır.

KCDK-E olarak KDP-Barzani ailesinin içine girdiği bu ihanetçi çizgiden derhal vazgeçmeye, Kürt halkının değerlerine uygun bir tutum sahibi olmaya, katliam çetesi MİT başta olmak üzere soykırımcı Türk devletinin tüm askeri üslerinin ve faaliyetlerinin Kurdistan topraklarında sonlandırılmasına çağırıyoruz.

Bulunduğumuz her yerde ulusal birlik ruhuyla topraklarımıza ve mücadelemize olan bağlılığımızı koymak için acil olarak Başûrê Kurdistan temsilciliklerinin ve kurumlarının olduğu her yerde ve TC Konsolosluklarının önlerinde protesto ve kınama eylemleri gerçekleştirmeye çağıyoruz."