KCK: Herkes Kürt soykırımı saldırılarına karşı tutum almalı!

Türk devletinin Şengal, Süleymaniye ve Kelar'da Kürt soykırımı çerçevesinde saldırılar gerçekleştiğini belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, herkesi bu saldırılara karşı tutum almaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti: 

“Son bir hafta içerisinde soykırımcı sömürgeci Türk devleti Şengal, Süleymaniye ve Kelar'da saldırılar gerçekleştirmiş ve şehadetler yaşanmıştır. Türk devletinin işbirlikçileriyle birlikte gerçekleştirdiği bu katliamları şiddetle kınıyor, saldırılarda şehit düşenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Şengal, Süleymaniye ve Kelar'da gerçekleşen saldırılar da önceki saldırılar gibi Kürt soykırımı çerçevesinde gerçekleşmiştir. Soykırımcı sömürgeci Türk devleti özgürlük mücadelesine öncülük edenleri hedefleyerek Kürt halkını yıldırmak, teslim almak ve bu temelde soykırım planlarını gerçekleştirmek istiyor. Herkesin Türk devletinin Kürt düşmanlığı ve Kürt soykırımı amacıyla yaptığı bu saldırılara karşı tutum alması ve buna karşı durması gerekir.

TÜRK DEVLETİ BAŞÛRÊ KURDISTAN’A YÖNELİK YENİ PLAN GELİŞTİRMEKTE

Türk devleti Başûrê Kurdistanla yönelik yeni bir plan geliştirmektedir. Başûrê Kurdistan’ın işgaline dayanan bu planını gerçekleştirmek için Irak devleti ve YNK üzerinde baskı kurmakta, onlara KDP gibi kendilerine işbirlikçilik yapmalarını dayatmaktadır. Bu saldırılarla Türk devleti aynı zamanda Irak devleti ve YNK'ye gözdağı vermektedir, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi karşısında başarısız kalan Türk devleti ve AKP-MHP iktidarı bölgede çatışmayı derinleştirerek sonuç almaya çalışmaktadır. Irak ve Başûrê Kurdistan'ın yurtsever güçlerine yönelik yapılan tehditler ve gerçekleşen saldırılar Türk devletinin bu kirli planlarını ortaya koymakta, deşifre etmektedir. AKP-MHP iktidarı bu tutumuyla herkese zarar veren bir pozisyona gelmiştir. Soykırımcı, sömürgeci, ırkçı, milliyetçi, neo-Osmanlıcı zihniyetle hareket ediyor. Ortadoğu'da savaş ve çatışmayı derinleştirerek bundan menfaat devşirmeye, bölge devletleri üzerinde egemenlik kurmaya çalışıyor.

TÜRK DEVLETİ ÊZIDÎ SOYKIRIMINI TAMAMLAMAK İSTİYOR

Şengalldeki saldırıda Ezîdî halkımızın değerli yurtseveri Sadun Mirza Ali şehit düşmüştür. Şengallde gerçekleşen saldırı Ezîdî halkımızın özgür iradesine yapılan bir saldırıdır. Türk devleti DAİŞ’in sonuçlandıramadığı Êzîdî soykırımını sonuçlandırmak istiyor. Şengal'e yönelik bütün saldırılar bu amaçla olmaktadır.

Süleymaniye'deki saldırıda şehit düşen Abdülkadir Sabri Toprak AKP-MHP faşizminden dolayı Bakurê Kurdistan'dan çıkmak durumunda kalmış, Başûrê Kurdistan'a gelerek Süleymaniye şehrine yerleşmişti. Halk arasında Dr. Sabri olarak bilinen Kürt halkının bu değerli evladı hem emeğiyle geçiniyor hem de bir gönüllü olarak halka büyük hizmetlerde bulunuyordu. Kendisi aynı zamanda şehit evladıdır. Sabri arkadaş henüz küçük yaştayken babası Rêzan arkadaş Kurdistan Özgürlük Mücadelesine katılmış ve ‘90’lı yılların başında şehit düşmüştür.

Kelar'daki saldırıda hareketimizin kadrosu Şevger arkadaş şehit düşmüştür. Şevger arkadaş 2022 yılından beri mücadelesini Başûrê Kurdistan'da sürdürüyor, siyasi faaliyetler yapıyordu. Her üç şehidimiz şahsında bütün devrim ve demokrasi şehitlerinin saygı ve minnetle anıyoruz, şehitlerin özlemlerini gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz.”