KCK Dış İlişkiler Komitesi: KDP Kurdistan’a yeni bir Enfal dayatıyor

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen Güney Kurdistan yurttaşları için başsağlığı dileyen KCK Dış İlişkiler Komitesi, KDP’nin Türk devletinin suçlarına meşruiyet kazandırarak Kurdistan’a yeni bir Enfal’i dayattığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Dış İlişkiler Komitesi, “İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Behdinan bölgesindeki Dinarte’ye bağlı Kafya köyünde Siyarê Dağı’na yönelik saldırısında Beşir Umer Ali ve Arif Teha isimli iki Güney Kurdistan'lı şehit oldu. Şehit Beşir ve Şehit Arif köylerinde tarlada çalışırken hedef alındı” dedi.

VAHŞİ SALDIRILAR

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bu katliamı kınamakla birlikte, başta şehit aileleri olmak üzere tüm Güney Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz. İşgalci Türk devletinin bu vahşi saldırıları, Türkiye'nin tüm Kürtlere karşı olduğunu, Kürt kanının dökülmesini ve Kürt ülkesinin yok edilmesini meşru bir eylem olarak gördüğünü ortaya koymaktadır.

İşgalci Türk devletinin Güney Kurdistan'a yönelik saldırılarında bine yakın köy boşaltılıp yıkıldı, yüzlerce yurttaş şehit oldu, yüzlerce kişi yaralandı ve on binlerce yurttaş yerinden edildi. Ayrıca yüzlerce Kurdistan özgürlük gerillası kimyasal silah kullanımı sonucu şehit oldu.

KDP YOL GÖSTERİYOR, MEŞRULAŞTIRIYOR, ENFAL DAYATIYOR

Bu durum, işgalci Türk devletinin eliyle gerçekleşen yeni bir kimyasal saldırı ve Enfal’dir ve KDP hükümeti de bu Enfal'in ortağıdır, Türk devletine yol gösteriyor, suçlarını gizliyor ve hatta bu suçlara meşruiyet sağlıyor.

Ayrıca KDP bu katliamlara karşı kitlesel ve yurtsever bir duruşun da önüne geçiyor. Yani KDP Kurdistan'a yeni bir Enfal dayatıyor. Faşist Türk devletinin eliyle Güneyli yurttaşların kanının akıtıldığı bir dönemde KDP yöneticileri, Türkiye yöneticilerini kırmızı halıda karşılıyor, onları kucaklıyor ve kameralara poz veriyor.

KAPSAMLI İŞGAL PLANI

Erdoğan ve Bahçeli liderliğindeki faşist Türk devleti, Güney Kurdistan'a yönelik yeni ve kapsamlı bir işgal planı oluşturmakla meşgul. Türkiye'nin terörist bakanlarının Hewlêr ve Bağdat ziyaretleri bu saldırıya hazırlık niteliğindedir.

KDP yetkilileri bu yeni işgal saldırısında Irak devletini Türk devleti ile işbirliğine sürüklemek istiyor. Bu nedenle Güney Kurdistan'daki tüm güçleri ve tarafları, Irak devletinin yetkililerini, Türk devletinin bu saldırı ve katliamlarına karşı tavır almaya ve Türkiye'nin daha fazla Güney Kurdistan yurttaşının kanını dökmesine engel olmaya çağırıyoruz.

İNTİKAMLARI ALINACAK

Bir kez daha Güney Kurdistan halkına ve özellikle şehit Arif ve şehit Beşir'in ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, acılarını ve kaygılarını paylaşıyoruz. İki şehidimizin  kıymetli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ayrıca faşizme, işgale ve işbirlikçiliğine karşı şehit Helmet Dêrelûk'un yolunda tüm şehitlerin intikamını alacağımıza söz veriyoruz.”