KCK: Kürt halkı Newroz’da iradesini net bir şekilde ortaya koydu

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 2024 Newrozu’nun son yılların ‘en görkemli Newrozlarından biri’ olduğunu belirterek, “Kürt halkı Newroz'da iradesini ve mesajlarını net bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “son yılların en görkemli Newrozu’nu” selamlayarak, Newroz’un en net mesajının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi olduğunu kaydetti. 

KCK’nin açıklaması şöyle:

“2024 Newroz'u son yılların en görkemli Newroz'larından biri olmuştur. Kürt halkı dört parça Kürdistan'da ve yurtdışında bulunduğu her yerde milyonlar halinde alanlara çıkarak Newroz bayramını büyük bir coşkuyla kutlamış; iradesini, özgürlük ve demokratik yaşam tutkusunu, duruşunu çok güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Serhat'tan Batan’a, Dicle, Fırat, Zap kıyılarına; Amed’ten Rojava’ya, Şehba, Cizir, Kobani’ye; Başûr’dan Rojhilat’a, Sinê, Meriwan, Makû’ya ve oradan yurt dışına kadar her yerde Newroz büyük bir katılım ve görkemle kutlanmış, kutlanmaktadır. Amed Newroz’u ise bunun zirvesi olmuştur. Milyonların bu direniş ve özgürlük tutumunu selamlıyoruz. Tek yürek olup özgürlük türküleriyle, halaylarla meydanları dolduran ve Newroz’u tarihsel anlamına yaraşır bir şekilde kutlayan halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Hala devam eden Newroz kutlamalarının ortaya çıkan düzeyi daha da yükselteceğine inanıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha yurtsever Kürdistan halkının Newroz'unu kutluyoruz. Özgürlüğe olan tutkularıyla meydanları renklendiren, varlığı ve mücadelesiyle yaşamı özgür ve anlamlı kılan kadınların Newroz'unu ayrıca kutluyor, mücadelelerini selamlıyoruz. Yine bu vesileyle direngen Kürt analarının Newroz’unu da ayrıca kutluyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

Kürt halkı Newroz'da iradesini ve mesajlarını net bir şekilde ortaya koymuştur. Tartışmaya yer bırakmayacak şekilde Önder Apo’nun Kürtlerin iradesi olduğunu ve Kürt sorununun çözümünde muhatabın Önder Apo olduğunu, Önder Apo'nun bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini, Önder Apo’suz bir yaşamı kabul etmeyeceğini ortaya koymuştur. 2024 Newroz’unun en net mesajı bu olmuştur. Kürt halkı tek bir ağızdan iradesinin Önder Apo olduğunu, bu iradeye sahip çıktığını, özgürlükten asla vazgeçmeyeceğini dosta düşmana göstermiştir.

Kürt halkının Newroz lda ortaya koyduğu mesajlar doğru anlaşılmalı, herkes doğru hesap yapmalı, Kürt halkına doğru yaklaşmalıdır. Yanlış hesap yapanlar, karşılarında milyonların iradesini ve tutumunu göreceklerdir. 2024 Newroz’unun en önemli mesajlarından biri de bu olmuş, Kürt halkı inkar, imha ve soykırım dayatmalarının sonuçsuz kalacağını, bu dayatmalar karşısında direniş ve mücadele tutumunu güçlendirerek sürdüreceğini ortaya koymuştur. Bu yönüyle 2024 Newroz’u Kürt düşmanı faşist AKP-MHP iktidarının soykırımcı politikalarına güçlü bir cevap olmuş, bu politikaların sonuçsuz kaldığını ilan etmiştir.

AKP-MHP iktidarının Kürt düşmanlığına dayalı milliyetçi, ırkçı, faşist zihniyeti ve politikaları Türkiye'yi felaketlere doğru sürüklemiştir. AKP-MHP iktidarı bunu her geçen gün biraz daha derinleştirmektedir. Kürt halkının Newroz’da ortaya koyduğu irade Türkiye'yi felaketlere doğru sürükleyen AKP-MHP faşizmine karşı güçlü bir tutum olmuştur. Bu tutum Türkiye halklarıyla dayanışma, birlikte yaşama ve bu temelde Türkiye'yi demokratikleştirerek felaketlerden kurtarma tutumudur. Newroz, çözümü başka yerde arayanların, soykırımda görenlerin, imha ve soykırım politikalarına başkalarını dahil ederek sonuç alacağını düşünenlerin hesabını bozmuş, yanlış hesabın Amed'ten döneceğini ortaya koymuştur. Amed Newroz'u işte bu mesajı vermiş, bu sonucu yaratmıştır. Bu yönüyle Amed Newroz'u doğru anlaşılmalı, doğru okunmalıdır. Biz görkemli Amed Newroz’unu ayrıca kutluyor, Amed Newroz’una katılan herkesi selamlıyoruz.

2024 Newroz’u Kürt halkının özgürlük mücadelesini zirveye ulaştırmış, 2024 yılının zaferle sonuçlanacağını şimdiden kanıtlamıştır. Gerillanın ulaştığı teknik ve taktik düzey halkımıza büyük bir moral vermiş, Newroz'un güçlü ve coşkulu geçmesinde rol oynamıştır. Newroz’da gerilla ile halkın mücadelesi birbirini tamamlamış, güçlendirmiş ve zaferin temelini oluşturmuştur. Biz bir kez daha Newroz ateşinin sıcaklığıyla halkımızın ulusal bayramı olan Newroz’u kutluyoruz.”