KCK: Moskova'daki vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Moskova’da DAİŞ'in gerçekleştirdiği vahşi saldırıyı şiddetle kınayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “DAİŞ’i besleyen ve yönlendiren Türk devleti ve AKP-MHP iktidarıdır. Türk devleti ve AKP-MHP iktidarı DAİŞ’i herkese karşı kullanıyor” dedi.

KCK MOSKOVA SALDIRI KINAMA

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Moskova’daki saldırıyı yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şöyle:

“Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre dün Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser esnasında saldırı gerçekleşmiş ve saldırıda onlarca insan yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Onlarca insanın yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bu olay bizi son derece üzmüştür. Öncelikle yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Rusya halklarının acısını paylaşıyor, bütün Rusya halklarına başsağlığı dileklerimizi belirtiyoruz. DAİŞ’in gerçekleştirdiği bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı DAİŞ'in halklara ve insanlığa olan düşmanlığını ve vahşetini bir kez daha ortaya koymuştur.

DAİŞ’İ BESLEYEN VE YÖNLENDİREN TÜRK DEVLETİDİR

DAİŞ’i besleyen ve yönlendiren Türk devleti ve AKP-MHP iktidarıdır. Türk devleti ve AKP-MHP iktidarı DAİŞ’i herkese karşı kullanıyor. DAİŞ’le herkesi tehdit ediyor ve bununla taviz koparmak istiyor. Kürt Özgürlük Hareketine, Kürt halkına, Suriye'ye, Irak'a, Avrupa'ya, herkese karşı kullanıyor. Bununla sömürgeci ve soykırımcı politikalarını kabul ettirmeye çalışıyor. Türk devleti yeni Osmanlı zihniyetiyle hareket ediyor ve DAİŞ’i bu politikalarını pratikleştirmek için kullanıyor. Bu gerçekliğin artık görülmesi ve herkesin buna tutum alması gerekir.

 Çok açıktır ki Moskova'daki saldırı da bu temelde gerçekleşmiştir. AKP-MHP iktidarı Rusya'ya isteklerini kabul ettirmek için bu saldırıyla yaptırmıştır. Daha önce benzer bir saldırı İran’a da yapılmıştır. Her iki saldırıyı da DAİŞ'e yaptıran Türk devletidir.

Bir kez daha bu vahşi saldırıyı kınıyoruz. DAİŞ vahşetine ve faşizmine karşı en fazla mücadele eden ve bedel ödeyen hareket olarak her zaman halkların yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor ve bu saldırıdan ötürü tekrardan bütün Rusya halklarına başsağlığı diliyoruz.”