GÖRÜNTÜLÜ

Bayık: PKK Kürt halkının geleceğidir!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kandil Newrozu’nu görüntülü bir mesajla kutladı. Bayık, Güney Kurdistan halkını PKK’nin yanında yer almaya çağırdı.

KANDİL NEWROZU

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık Kandil Newrozu’nu görüntülü bir mesajla kutladı. Bayık, Güney Kurdistan halkını PKK’nin yanında yer almaya çağırdı.

Kürt halkının Newrozu'nu kutlayan Cemil Bayık, bu yıl Newroz ve Ramazan’ın birlikte kutlandığına işaret ederek, “Ramazan ayı kutsal bir aydır. Bu vesileyle bu ayın tüm Kürt halkına, İslam alemine, tüm Müslümanlara kutlu olmasını diliyorum” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir Newroz gününde PKK’nin temellerini attığını hatırlatan Cemil Bayık, şöyle konuştu:

“Çünkü Önder Apo, Kürt halkının tarihini ve hakikatini kendisine esas aldı. Önder Apo, Newroz ruhuyla bugüne kadar Kürt halkı için, insanlık için özgürlük ve demokrasi mücadelesini geliştirdi. Her şeyini bunun için verdi.

Bu münasebetle Önder Apo’nun bayramını kutluyorum. Bu bayram, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamalı. Kurdistan’ın dört parçasında, yurtdışında yaşayan halkımızı ve Kürt dostları, insanlığı, zindanlarda özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten yoldaşları, özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren gerillayı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Özgürlük mücadelesinde çok sayıda Güney Kurdistanlı arkadaş şehit düştü. Özellikle de gerillada mücadele edenler var. Sadık Ömer, Ali Şaban, Rauf Akrî, Hüseyin Suruçi, Cotkar, Doktor Sirwan, Helmet arkadaş, Viyan Soran arkadaş, Çavrê, Destîna, Şoreş Germiyan, Helmet Derelûk, Hîran şehitleri ve son zamanlarda Garê alanında yaşanan şehadet, yurtsever Said, Süleymaniye’de Doktor Sabri ve Şengal’de, Rojava’da şehadetler oldu, tüm bu şehitleri anıyor, şehitlere verdiğimiz sözleri tekrarlıyorum.

Mart ayı Kurdistan halkı için önemli bir aydır. Bu ayda Halepçe katliamı, Rojava’da Efrîn ve Qamişlo katliamı, İstanbul’da Gazi katliamı yaşandı. Bu nedenle Kürt halkı için önemli bir aydır. Bu ayda Güney’de kahraman halkımız Saddam rejimine karşı ayaklandı ve ayaklanmada (Raperîn) sonuç alarak Saddam rejimini Kurdistan’dan çıkardı. Bu ayaklanmada Zaxo Dêrkarê tarafında Sadık Ömer, Loqman arkadaş öncülüğünde, ki bu arkadaşlar Rojava halkındandı, PKK’nin merkez üyelerindendi, raberin geliştirdi. Aynı şekilde Ranya’da raperin gelişti. Bu raperinde sonuç alındı. Bu münasebetle Newroz ruhuyla alanlara çıkan, ayaklanan, sonuç alan Güney Kurdistan halkımızı kutluyorum, saygılarımı sunuyorum.

GÜNEY HALKIMIZ YURTSEVER BİR HALKTIR

Güney Kurdistan halkımız yurtsever bir halktır. Yıllarca mücadele etti, büyük acılar yaşadı, büyük bedeller ödedi. Bu halkımızın geliştirdiği yurtseverlik bir örnek oluşturdu, Kürt halkı bundan kazanım elde etti, zira henüz Osmanlı zamanında ilk olarak Süleymaniye mıntıkasındaki Baban’da bir Raperin gelişti. O zamandan beri halkımız tüm parçalarda özgürlük mücadelesi veriyor. Ne kadar acı çekseler de, bedel ödeseler de özgürlüklerinden vazgeçmedi. Hiçbir zaman katliamcılar, soykırımcılar karşısında boyun eğmedi. Onurlu bir şekilde yaşadılar. Tarihte Kürt halkı kadar uzun süreli olarak özgürlük mücadelesi veren, bedel ödeyen kimse yoktur. Bu, Kürt halkının hakikatini gösteriyor. Kürt halkı hiçbir zaman köleliği ve esareti kabul etmedi. Özgür bir yaşamda ısrar ediyor.

KANDİL, ONURLU BİR TARİHTİR

Kandil halkımız, başta Güney halkı olmak üzere tüm halkımız için örnektir. Kandil, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yeridir. Kandil, Kürtler için, halkımız için şereftir, onurdur, onurlu bir tarihtir. Kandil Kurdistan devrim mücadelesine büyük katkılar sağladı. Mam Celal, Noşirvan Mustafa, Abdurrahman Qasimlo Kandil’de yaşadı, özgürlük mücadelesini geliştirdiler. PKK bugün bu onurlu tarihi temsil ediyor, tarihte yaşanan şehadetleri temsil ediyor. Önder Apo ve PKK adına tarihi bir direniştir. Verdiğimiz şehitleri yaşatmadır. Direniş tamamen bunun ifadesidir.

Şimdi Türk faşistleri Güney’de bir soykırım yaşatmak istiyorlar. Bu yüzden Güney’i işgale diyorlar. İlhak ediyorlar. Güney Kurdistan’da 50 bini aşkın Türk askeri konuşlanmış durumda. Onlarca noktada askeri noktalar kurdular. Yol yapıyorlar. Soykırımcı ve işgalci Türk devleti Güney’i tamamen ele geçirmek istiyor. Güney halkımızı köle yapmak, kazanımlarını ellerinden almak ve yok etmek istiyor. Türk devletinin gelişi, tamamıyla bu amaçladır.

BARZANİ AİLESİNİN İŞGALCİLERE DESTEĞİ

Türk devleti Barzani ailesinden menfaat elde ediyor. Eğer Güney’i işgal ediyorlarsa, soykırımı geliştiriyorlarsa, Barzani ailesinin desteğiyle bunu yapıyorlar. Halkımız bunu her gün görüyor. PKK gerillaları tüm imkanları ile buna karşı koyuyor. Gerillanın da imkanları sınırlıdır. Türk devleti ve Barzani ailesi güçlü imkanlara sahiptir. PKK gerillaları Kürt halkı için, Kurdistan için, Kürt halkının özgürlüğü için hayatını veriyorlar. Sadece düşünceleri, ferdi silahları, amaçları var. Bununla işgalcilere, soykırımcılara ve hainlere karşı duruyorlar. Bunların planlarını Başur’da hayata geçirmelerine izin vermiyor, büyük bir engel oluşturuyorlar.  Gerilla, çok zor koşullarda, imkansızlıklar altında destanlar yazıyor. Dünyada böyle örnekler yoktur. (Tüm bu koşullara rağmen) Türk devletine ağır darbeler vuruyor. İşgalcileri sarsıyor. Soykırımcı ve işgalci devlet gerillaya karşı tüm silahları kullanıyor; tanklar, uçaklar, insansız hava araçları, top, kimyasal, taktik nükleer bombalar…

KİMYASAL SALDIRILAR

Bu savaşta özellikle kimyasal ve taktik nükleer bombalarla yapılan saldırılarda bazı arkadaşlarımız şehit düştü ve biz bunları ilan ettik. Halkımız da biliyor.

Güney halkımız kimyasal silah nedir, sonuçları nasıldır, çok iyi biliyor. Çünkü Halepçe’de bunu yaşadılar. Binlerce şehit verdi. Binlerce yaralısı oldu. Ancak hiçbir zaman boyun eğmedi. Halepçe’ye atılan kimyasalların halkımız üzerindeki etkisi halen devam ediyor. Belki bazıları kimyasal silahların ne olduğunu ve nasıl sonuçlar doğurduğunu halen bilmiyor olabilir ama Güney halkımız bunu çok iyi biliyor.

Bu nedenle kimyasal silahlar ve nükleer silahlara karşı Güney halkımızın gerillanın yanında yer alması, yardımda bulunması gerekiyor ki gerilla daha güçlü bir mücadele yürütsün ve daha ağır darbeler vursun. Güney halkımız için yaşamı daha güzel kılacak olan budur. Yaşamı geliştirecek, başaracak olan budur.

PKK KÜRT HALKININ GELECEĞİDİR

Bildiğiniz gibi, gerilla Ankara’da bir eylem gerçekleştirdi, Zap’ta eylem yaptı. Bu eylemler Türk devletini sarstı. Çünkü, PKK’nin belini kırdıklarını söylüyorlardı. Artık hiçbir şey yapamaz diyorlardı. Bu propaganda ile hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda herkesi kandırırken, bu eylemlerle yalanları ortaya çıktı. Bu nedenle sarsıldılar. Ve bu nedenle intikam almak istediler ve daha çok Rojava’yı hedef aldılar. Rojava için yaşam olanaklarını uçaklarla bombaladılar, yıktılar. Çünkü Türk devleti sadece PKK’ye değil, Kürt halkına düşmandır. Nerede özgürlük isteyen, özgürlük için mücadele eden bir Kürt varsa hedef alıyor. İstiyor ki Kürt olmasın, Kürt özgür olmasın, Kürtler ortadan kalksın. Bu nedenle Kürt halkına, Önder Apo’ya, PKK’ye saldırıyor. Çünkü PKK Kürt halkının şerefi, ruhu, kimliği ve geleceğidir.

Kürt soykırımını tamamlamak isteyen Türk devletinin işgalciliği önündeki engel Önder Apo’dur, PKK’dir.  Bu nedenle PKK ve Önder Apo üzerinde tecrit, baskı, zulüm, katliam siyaseti yürütüyor. Çünkü Önder Apo ve PKK, Kurdistan halkına bağlıdır, Kurdistan halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesine bağlıdır. Kürt halkına yönelik geliştirilen soykırımı boşa çıkarmak istiyor. Cesaretle bu mücadeleyi yürütüyor. Bundan dolayı Önder Apo ve PKK’ye karşı kirli bir siyaset yürütüyorlar.

BU KEZ IRAK’LA PLAN YAPIYORLAR

NATO Türk devletine yardım etti, yetmedi. Barzani ailesi yardım etti, bu da yetmedi. Şimdi de Irak ile bazı planlar ve programlar yapıyorlar. Bazı konularda ittifak yapıyorlar. Birlikte bir plan hayata geçirmek istiyorlar. Açık ki, Irak üzerinde yapılan bu baskılar bazı sonuçlar verdi ve verecek. Bu şunu gösteriyor: Önümüzde büyük bir savaş var. Bu aynı zamanda PKK’nin ne kadar büyük bir güce sahip olduğunu, PKK’nin Kürt halkı ve Kurdistan’a, özgürlüğe ve insanlığa ne kadar aşık olduğunu gösteriyor. Bu nedenle güçlerini birleştirerek PKK’ye darbe vurmak ve tüm Kurdistan’da soykırımı tamamlamak istiyorlar. Herkes bilmeli ki, bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Tarihte ne kadar katliam yaptılarsa da Kürt halkını teslim alamadılar, ortadan kaldıramadılar. Bundan böyle hiç teslim alamazlar. Kürt halkı özgürlük kararını vermiştir. Bunda sonuna kadar ısrarlıdır. Eğer bir halk özgürlüğü için karar aldıysa, bunun için herşeyi göze aldıysa, kimse bu halkı ortadan kaldıramaz. Bu halk ne kadar bedel ödese de sonuç alacaktır. Herkes bunu iyi bilmeli.

HAMLENİN İKİNCİ AŞAMASI

Yine biliniyor ki, Önderi Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama ve Kürt halkının siyasi statüsünü geliştirme amacıyla bir hamle başlattık. Bu hamle 15 Şubat’a kadar devam etti ve iyi sonuçlar ortaya çıkardı. 15 Şubat’ta hamlenin ikinci adımı başlatıldı. Bu adımın amacı, Kurdistan’da Kürt halkının birliği ve örgütlenmesini güçlendirmektir. Uluslararası alanda da Kürt halkının dostlarını ve destek verenleri daha da güçlendirmektir. Ve işgalciler üzerinde baskı oluşturmaktır. Bu nedenle nerede olursa olsun tüm halkımız, şeref ve vicdan sahibi olanlar hamlede yerini almalılar, sorumluluklarını başarıyla yerine getirmelidir. Eğer bu hamle amacına ulaşırsa soykırımcı devletler Kürtler üzerinde soykırımcı politikalar yürütemezler. Bu siyaset son bulur. Kürt halkı her parçada özgürlük yoluna girer, Kürt meselesi çözüm yoluna girer, Kürt halkı üzerinde yürütülen katliamlar son bulur. Kürt halkı da kendi dili, kimliği, şerefi ve kültürüyle kendi topraklarında özgürce yaşar.

Bu nedenle bu yılki Newroz, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamalı. Kürtler için bir statü geliştirmeli. Bu Newroz, özgürlük Newrozu’dur. Halkımız bu temelde hareket etmeli. Yürüyüşümüz, özgürlük yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz Newroz ruhuyla yürütülen bir yürüyüştür. Bu temelde, sonuna kadar yürüyecek, bu ruhla zaferi sağlayacağız. Kürt halkı kazanacak, insanlığa da büyük kazandıracaktır. Yine Newroz bayramınızı ve kutsal Ramazan ayını kutluyorum. Bu temelde hepinize başarılar diliyorum.”