KDP’den Amediyê’ye büyük güç sevkiyatı

KDP, Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında Duhok’un Amediyê ilçesinde Bakur sınırlarına yakın noktalarda büyük bir güç yığınağı yapıyor.

Uzun yıllardır Türk devletinin işgal saldırılarına her bakımdan destek veren KDP’nin, Amediyê’nin Bakurê Kurdistan sınırına yakın noktalara büyük bir güç konuşlandırdığı belirtildi. KDP, Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında yaptığı bu girişimle işgal saldırılarını meşru göstermeye çalışması dikkat çekti.

KDP, 20 Şubat’ı 21 Şubat’a bağlayan gece de Irak Sınır Muhafız Birlikleri adı altında Duhok’un Kanîmasî kasabasına bağlı Serzêrî köyüne büyük bir güç konuşlandırdı.

İşgalci Türk devletinin 20 Şubat gecesi Duhok çevresini savaş uçaklarıyla bombardımanı sonucu 2 pêşmerge yaşamını yitirmişti.

KCK Dış İlişkiler Komitesi bugün yaptığı açıklama ile KDP’nin Türk devletinin suçlarına meşruiyet kazandırarak Kurdistan’a yeni bir Enfal’i dayattığı konusunda uyarmış, Başûrê Kurdistan’daki tüm güçleri ve Irak devlet yetkililerini, Türk devletinin bu saldırı ve katliamlarına karşı tavır almaya çağırmıştı.