Şengal’deki kurumlar, YBŞ’ye saldırıyı kınadı

Şengal’deki tüm kurum ve kuruluşlar, işgalci Türk devletinin YBŞ savaşçılarına dönük saldırısını kınadı, "Bizi davamızdan vazgeçiremezler" dedi.

ŞENGAL'DE İŞGALCİ SALDIRILAR

Şengal Özerk Yönetim öncülüğünde Şengal’deki tüm kurum ve kuruluşlar, Türk devletinin YBŞ savaşçılarına yönelik yaptığı hava saldırılarını kınayarak, Irak’ı saldırılardan sorumlu tuttu.

Şengal Özerk Yönetimi, Şengal Genel Halk Meclisi, Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) ve Êzidxan Gençlik Hareketi Üyelerinin katılımıyla işgalci Türk devletinin YBŞ savaşçılarına yönelik saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklama Şengal Özerk Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Riham Hasan tarafından yapıldı.

Açıklamada, “8 Mart gibi önemli bir günde halkımıza yönelik vahşi bir saldırı gerçekleştirildi. YBŞ bizim savunma gücümüzdür ve biz sonuna kadar onların yanında olacağız. İşgalci Türk devleti, Irak’ın onayı olmadan bu saldırıları gerçekleştiremez.Irak bu saldırılardan sorumludur” denildi.

"Türk devleti saldırıları KDP’nin yardımıyla yapıyor" denilen açıklamada, "Eğer Irak hava sahasını Türk devletine açmazsa, Türk savaş uçakları bölgede uçamaz" diye kaydedildi.

Açıklamada, "Êzidîler artık korkmuyor" mesajı verildi.

TAJÊ Koordinasyonu adına Dayê Neam Bedel de "Onlar ne yaparsa yapsınlar bizi davamızdan vazgeçiremeyecekler" dedi.

Açıklama ‘Bijî YBŞ’ ve ‘Bijî Rêber Apo’ sloganları eşliğinde sona erdi.