GÖRÜNTÜLÜ

Kurdistan dağlarında görkemli Newroz kutlaması

Özgürlük Gerillaları, Kurdistan dağlarında yaktıkları ateşler etrafında, halaylar çekerek Newroz'u kutlandı.

Medya Savunma Alanları’nda Newroz yapılan Newroz kutlaması yapılan askeri törenle başladı.

Törende YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Xelat Şemsê bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere şehit anneleri ve halkların Newrozu’nu kutlayan YJA Star Komutanı Xelat Şemsê şunları söyledi:  “Mazlum Doğan’ın şahsında Zekiye Alkan, Bêrîvan, Rehşan, Sema Yüce ve tüm özgürlük mücadelesi şehitlerini anıyor ve onların emekleri, fedakârlıkları karşısında saygı ile eğiliyoruz. Demirci Kawa nasıl ki güçlü bir duruş, güçlü bir karar, güçlü bir irade oldu ve zalimi yenerek zalimlere karşı başkaldırdı ve inanılmaz bir direniş ile yaşamı en üst seviyeye getirdi bugün bunu tüm gerilla güçleri gerçekleştirmektedir. Burada mazlum ve ezilen halklar kazandı. Günümüz dünyasında Önder APO şahsında egemen zihniyetten, faşist zihniyetten, eşitsizlik zihniyetinden hesap sorulmaktadır.  Önder APO’nun öncülüğünde tarih kendisini yeniden yaratıyor. Kendi kökünün üzerinde yeniden yeşeriyor. Önder APO’nun öncülüğünde mazlum halkların yüreği yeniden atmaya başladı. Özgür bir yaşama doğru özgür bir yaşam talep ediliyor. İnanılmaz bir direniş sergileniyor. İnsan şunu diyebilir ki, Önder APO’nun felsefesinin öncülüğünde zalimlerin kalesi yıkılıyor. Ve yeniden onurlu bir yaşam, eşit bir yaşam, özgür bir yaşam yaratılıyor.

NEWROZ’A SAHİP ÇIKMAK, ÖNDER APO’YA SAHİP ÇIKMAKTIR

PKK; Newroz’un gerçekliğidir. Ve partimiz PKK Newroz Partisi’dir. Önder APO her Newroz gününde yeniden yaşam tohumları ekti. Bunu da tüm insanlığa mâl etti.  Yeniden yaratılışı sağladı. Bunu sadece Kürt halkı için değil özgürlük için yüreği çarpan her insan için yaptı. Önderliğin yarattığı bu yaşam tüm insanlık için yeni bir yaşamın alternatifidir

Özellikle Önder APO’nun Kürt kadınlarına verdiği rol ve görev dünyada örnek teşkil etmektedir. Yeni bir yaşam ve yeni bir başlangıçtır. Kürt kadının mücadelesi tüm dünya kadınları için büyük bir cesaret ve mücadele yaratıyor. Kadınlarda kendilerinin olma cesaretini, kimlik sahibi olma cesaretini, ideolojik birikim sahibi cesareti, kadın örgütlülüğünün cesaretini yaratmıştır. Tarihte hiç kimsenin yapamadığı şeyi bugün Önder APO yapmıştır. Önder APO öncülüğünde çok büyük bir miras yaratılıyor, yeni bir yaşam yaratılıyor, yeni bir varoluş yaratılıyor. Bunun için Partimiz, Newroz Partisi’dir. Newroz’a sahip çıkmak, Önder APO’ya sahip çıkmaktır. Newroz’a sahip çıkmak, Kürt halkının değerlerine sahip çıkmaktır. Kimliğine sahip çıkmak ve Kürt halkının kültürüne sahip çıkmak demektir. Bunun için her bir Kürt insanı, özgürlüğünü ve eşitliği arayan her insan, Önder APO’nun yarattığı hakikat yolunda en doğru adımları atmalıdırlar. Bu vesileyle bizde faşizmi yıkabilelim. Bunun başarısını sağlayacak olan, başarılı olan mazlum halklar olacaktır, Kürt halkı olacaktır, Ortadoğu halkları olacaktır. Burada kazanacak olan Özgürlük çizgisi olacaktır.

Bunun için bizde diyoruz ki bu Newroz Önder APO’nun Newroz’u olacaktır, bu Newroz başarının Newroz’u olacaktır, barışın Newroz’u olacaktır. Halkların savaşının başarısı olacaktır. Kazanacak olan da Önder APO’nun çizgisidir. Bunun için tekrardan diyoruz ki; Önder APO’nun Newroz’u kutlu olsun, bütün halkların Newroz’u kutlu olsun. Kadınların Newroz’u kutlu olsun. Ve diyoruz ki ‘’Bijî Rêber Apo, Bijî Newroz’’.

ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

Kurdistan Özgürlük Gerillaları da şunları belirtti:

Şoreş Beytüşşebap: Bu Newroz’u Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü yakaladığımız gün yapacağız. Önümüzdeki yıllarda Newroz her geçen gün daha da güçlü, daha bir moralli ve heyecanlı olacaktır. Son olarak tüm barış annelerinin, tüm yurtsever Kürt halkının Newrozunu bugünün ruhu ile yeniden kutluyoruz.

Dilgeş Erdal: 2024 yılı Newroz’u Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacak ve tüm halklara özgürlük getirecektir.

Arin Milat: Bizim savaşımız özgürlük savaşıdır. Biz YJA Star ve HPG gerillaları olarak şu iddiadayız ki özgürlük savaşımızı zirvelere yükselteceğiz. İddiamız büyüktür. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü sağlayacağız. Kürt halkının özgürlüğü için kanımızın son damlasına kadar direneceğiz ve mevzilerde yine biz başarılı olacağız.

Bêrîtan Botan: Özgürlük için yüreği çarpan her genç özgürlük saflarına katılmalıdır, Tekrardan tüm halkların ve ulusların Newrozu’nu kutluyoruz.

Yoğun yağmura aldırış etmeyen gerillalar ateşler yakıp, halayla çekti.