Kürt halkının kalesi seçimlere hazır

DEM Parti Gever Belediyesi eşbaşkan adaylarından Şadiye Kırmızıgül, yaşanılabilecek bir Gever için halkla beraber çalışacaklarını söyledi.

Gever'de ön seçim ile Gever Belediyesi Eşbaşkanı Adayı seçilen Şadiye Kırmızıgül, Colemêrg'in Şemzînan ilçesinde dünyaya geldi. Kentin politik yapısından dolayı partiye küçük yaşlarda sempati duyan ve çalışmalara başlayan Şadiye Kırmızıgül, 2011 yılında Şemzînan'da Kürt Siyasi Hareketi'nde parti yöneticiliği yaptı. 

2013 ile 2014 yıllarında kadın meclisinde yer alan ve farklı yerlerde çalışma yürüten Şadiye Kırmızıgül, 2019 yılında HDP  Gever İlçe Örgütü'nde eşbaşkanlık görevini yürüttü. 2021 yılında da parti meclisinde yer aldı.

Şadiye Kırmızıgül daha sonra TJA’da aktif olarak çalıştı ve bu alanda çalışmalarını hala sürdürüyor.

'GEVER KÜRT HALKININ KALESİDİR'

Gever'de halk oylaması ile belediye eşbaşkan adayı seçildiğini belirten Şadiye Kırmızıgül, halkın iradesi doğrultusunda belediye eşbaşkan adayı olduğu için farklı bir heyecan içerisinde olduğunu söyledi. Halkın seçtiği biri olarak halk ile beraber Gever’i yöneteceklerini dile getiren Şadiye Kırmızıgül, "Bu misyondan dolayı büyük mutluluk ve heyecan içindeyim. Benim için çok büyük bir anlam taşımakta. Gever diğer tüm yurtsever şehirlerimiz gibi bedel ödemiş ve Kürt halkının kalesi ünvanını kazanmış. Bu şehrin halkının sadece eşbaşkanlarına değil tüm parti bireylerine yaklaşımı gayet içten ve samimidir. Partinin tüm kararlarına saygı ile yaklaşan bir halk topluluğudur. Bu da bizim için onur kaynağıdır" dedi.

'ÇALIŞMALARIMIZI HALKLA BERABER YAPACAĞIZ '

Şadiye Kırmızıgül şunları ifade etti: “Halka vereceğimiz hizmetin yanı sıra Kürt dili, tarihi ve edebiyatı konusunda da çalışmalar yürüyeceğiz. Bu çalışmaların üstünde mutlaka duracağız ve halkımızla beraber bu çalışmalar için yeni yerler tahsis edeceğiz. Yine Gever Belediyesi'nin malum borçlarını kapatmak ve Gever’i yaşanılabilecek bir yer olması esasında hep beraber çalışmalar yapacağız. Bu konuda kararlı olacağımızın ve en iyi bir şekilde hep beraber yöneteceğimizin sözünü veriyoruz."