‘Mazlum Doğan’ın direniş ruhuyla düşmana karşı savaşıyoruz’

2023 yılının büyük mücadele ve direniş yılı olacağına vurgulayan HPG ve YJA Star gerillaları, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın direniş ruhuyla düşmana karşı savaştıklarını ve amansız bir mücadele yürüttüklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Ortadoğu halklarının Newroz Bayramı'nı kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, 2023 yılında özgürlük mücadelesini en üst aşamaya taşıyacaklarını ifade etti.


HPG gerillası Rojhilat Qehreman: Öncelikle Rêber Apo’nun ve tüm halkların Newroz Bayramını kutluyorum. Mazlum Doğan şahsında tüm devrim şehitlerini minnetle anıyor, anıları önünden saygıyla eğiliyorum. Onlara verdiğimiz zafer sözümüzü yineliyorum. 2023 Newroz’u Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıl olacaktır. Bir kez daha tüm halkların Newroz Bayramı kutlu olsun. Newroz ruhuyla zafere ulaşacağız.


YJA Star gerillası Tekoşîn Cûdî: Çok ağır bir süreçten geçiyoruz. Büyük direnişlerin yaşandığı, büyük bedellerin ödendiği bir süreçtir. Mazlum Doğanların direniş ruhuyla düşmana karşı amansız bir mücadele yürütülüyor. Gerillanın gösterdiği direniş Mazlumların, Kemallerin mücadele ruhunun asla yok olmayacağını gösterdi. 2023 yılında mücadelemizi en üst aşamaya taşıma iddiamız var. Çünkü vakit Rêber Apo’ya ve halkımıza özgür bir yaşam sunmanın vaktidir. YJA Star gerillaları olarak düşmana karşı bu temelde savaşıyor ve mücadele ediyoruz. Bu süreçte bizden istenen tüm görevlerimizi yerine getirmeye hazırız. Newroz’un anlamı ve önemi konusunda böyle bir bilince ulaşmamızı sağlayan Rêber Apo’dur. Kadınlar olarak Rêber Apo’nun direnişini selamlıyoruz. Kürt halkını imha etmek isteyen düşmana karşı 50 yıldır amansız bir mücadele veriliyor. Bu mücadelenin öncülüğünü de Rêber Apo yapıyor. Bizim de amacımız Rêber Apo’nun başlattığı bu mücadeleyi zaferle taçlandırmak.


YJA Star gerillası Rûken Kobanê: 2023 yılı bizim için en büyük mücadele ve direniş yılı olacaktır. 2023 Newroz’unun tüm Ortadoğu halklarına özgürlük getirmesini ve yaşanan depremde mağdur olan halkımıza umut olmasını diliyorum. Depremzede halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Bütün şehit annelerimizin Newroz Bayramını kutluyoruz. Yoldaşlarımızın anneleri bizim de annelerimizdir. Bilmeleri gerekir ki yoldaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Düşmandan intikam alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.